Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Фенери на балкон с шезлонги, маса за отдих и саксии през зимата.

Зазимете балкона или терасата си

Дори през студените и тъмни есенни и зимни месеци можете да използвате балкона или вътрешния двор. В сухо време можете да го използвате за събирания или готвене, а при по-неблагоприятни метеорологични условия можете да го използвате както за зимен декор, така и за по-практични цели.

В този блог ще намерите най-добрите идеи за тераси и балкони, за да се възползвате максимално от откритото си пространство.

1. Направете подслон

Ако искате да превърнете престоя на балкона или терасата през есента или зимата в приятно изживяване, първо засадете няколко дървета, за да си осигурите подслон. Ако сезонът не е подходящ за градинарство, използвайте изкуствени дървета или растения във високи сандъчета.

2. Останете на топло

Погрижете се да имате под ръка няколко топли завивки и поставете килим на пода. Килимите добавят допълнителен изолационен слой към пода, който не позволява на студа да проникне нагоре.

3. Създайте уют

Светлинните вериги и фенерите са важна част от зимния декор. Не ги използвайте само по Коледа, а ги запалете веднага щом се стъмни и застудее, и се насладете на уютната гледка от всекидневната си.

4. Изнесете готвенето си навън

Когато готвите навън, не е необходимо да се притеснявате за изпаренията от готвенето и мазните петна, а всички пресни билки са точно там, където можете да ги използвате. Запалете барбекюто и пригответе ястие за семейството или приятелите си. Използвайте пластмасови контейнери, безопасни за храна, за съставките си и кошници за приборите, които са Ви необходими, за да не се налага да тичате до кухнята.

5. Съхранявайте повече

Балконът или вътрешният двор е практично място за съхранение на неща, за които нямате място у дома. Уверете се, че решението за съхранение, което избирате, е водоустойчиво и мразоустойчиво, за да защитите вещите си.

6. Закачете прането да изсъхне

Ако балконът или вътрешният двор са покрити, той е идеален за сушене на прането. Може да отнеме повече време, отколкото в по-топлите части на годината, но комбинацията от топлина, влажност и въздушен поток изсушава дрехите. Това означава, че дори и да не е много топло, ниската влажност и високият въздушен поток могат да изсушат прането Ви.

Открийте повече

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Ръководство за материали за градински мебели

Ръководство за бързосъхнещи градински мебели

Етикетът FSC® осигурява контролиран добив на дървесина