Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

10% допълнителна отстъпка на всички онлайн поръчки и резервации "Кликни&Вземи"

Трапезария с червен и розов интериор и офис със зелен и син интериор

Създайте естетичен декор в стаята

Не е необходимо да разполагате с голям бюджет, за да изглежда домът Ви по-сплотен. Чрез прилагането на определена цветова схема в интериорната декорация ще успеете да създадете визуално приятен дом.

Изберете цветова комбинация за Вашия дом

Когато гледаме красиви домове в социалните мрежи или списанията, често забравяме за всички мисли и работа, които са извършени преди това. Много интериорни дизайнери започват със създаването на табла с настроения, в които решават кои цветове да определят декора на дома.

Кафяви и бежови килими и декоративни възглавници в кафяво и бежово


Ако се придържате към една цветова схема, домът Ви ще изглежда по-съобразен и модерен. Това не означава, че трябва да изберете само един цвят и да го използвате във всички стаи. Цветовата схема може да означава и придържане към топли тонове, като кафяво и червено, или студени тонове, като сиво и синьо, но може да означава и избор на 4-5 цвята, които ще използвате в целия си интериор.

Съчетаване на цветовете на домашните принадлежности

Не забравяйте, че използването на цветове в декора на дома не се изчерпва с боите. Помислете за цветовата гама на мебелите, килимите, възглавниците, художествените произведения, завивките и аксесоарите. Един прост начин да създадете цялостен поток в дома си е да добавите елементи в една и съща цветова схема във всяка стая.

Ако харесвате смели цветове, добра идея е да ги добавите чрез няколко елемента, например ярък диван, или в по-малък мащаб - с ярък цвят на рафтове или възглавници на дивана. След това е лесно да го смените, ако цветовете Ви омръзнат.

Постигане на естетичен декор на стаята с помощта на колелото на цветовете

Тези, които обичат да се задълбочават в принципите на дизайна, могат да се запознаят с колелото на цветовете. Основното правило е, че използването на съседни цветове на колелото ще създаде по-малък контраст и по-спокойно усещане, докато изборът на допълващи се цветове (срещуположно разположени на колелото) ще създаде по-голям контраст и по-енергийна стая.

Разбирането на връзките между цветовете ще Ви помогне да разберете защо определени комбинации имат определен ефект върху интериорната Ви декорация.

 

Но не забравяйте, че няма правилно или грешно решение и всичко е въпрос на предпочитания. Използването на цветова схема в декора на дома Ви е лесен начин да свържете дома си.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача