Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Континентално легло с отделение за съхранение и надматрачна постелка в една светла спалня и единичен матрак с пружини поставен на рамка за легло.

Как да почистим матрака?

Ако знаете как да почистите правилно Вашия матрак, той ще Ви служи вярно много по-дълго. В следващите редове сме събрали шест съвета за почистване на Вашия матрак или легло.

Защо трябва да чистим матрака?

Представете си магнит за прах и акари. Това е Вашият матрак. Всяка нощ, по време на сън, човешкото тяло се поти и всичко това попива в чаршафите, завивката, възглавницата и матрака. Тази влага може да доведе до появата на плесен, както и зараждането на домашни акари, а впоследствие и на алергии и нездравословен сън.

Шест съвета как да почистите матрак

Почистването на матрака изглежда трудоемко, но по този начин ще удължите неговия живот и ще създадете по-здравословна среда за сън.

1.Проветрете и обърнете матрака

Свежият въздух е един от най-добрите „лекове“ за влагата и домашните акари. Ако можете, проветрявайте всеки ден: сутрин, обед и преди лягане. На всеки 2-3 месеца е добре да обърнете или завъртите матрака, за да избегнете образуването на „увиснали“ зони.

2.Отложете оправянето на леглото

Сутрин не бързайте с оправянето на леглото, по този начин давате време на матрака да изсъхне от влагата, която се е отделила по време на сън. Покривката за легло предпазва завивките и възглавниците от прах, препоръчително е да изчакате поне час с оправянето на леглото.

3.Използвайте прахосмукачка

Прахосмукачката е изключително полезна в борбата с домашните акари. Почиствайте матрака с прахосмукачка поне веднъж седмично. И не забравяйте да използвате подходящ накрайник, за да не повредите покритието.

4.Използвайте протектор или надматрачна постелка

Надматрачната постелка или протектор са добро средство да предпазите Вашия матрак от мръсотия, петна и влага. Част от нашите предложения в тази категория идват и с калъф, който може лесно да се изпере, което прави почистването лесно като детска игра.

5.Премахване на упорити петна от матрак

Част от упоритите петна на матрака могат да бъдат премахнати с помощта на оцет. В половин литър гореща вода добавете половин литър оцет. Помещението трябва да е добре проветрено, за да може третираният матрак да изсъхне по-бързо.

Почистете матрака с влажна кърпа или гъба, нека така да остане 10-15 минути, преди да забършете мястото със суха кърпа. Оставете го да изсъхне добре, поне 6 часа, преди да поставите спалното бельо. Имайте предвид, че този разтвор може да обезцвети някои материи.

6.Дезинфекцирайте матрака с пара

Парочистачката е изключително ефикасна за почистване на матрак. Парата е с температура 100-110º, унищожаваща бактериите. Тя може да премахне неприятните миризми. Преди да почистите с парочистачка е препоръчително да използвате прахосмукачка.

Открийте повече

Гид легла

Гид легла

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си