Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Деца, които скачат на голям батут в двор.

Батути: 7 неща, които да знаете, преди да купите

Батутите предлагат безкрайно забавление и много движение, и то във вашия двор. Но как да разберете какъв да изберете? Това наистина е добър въпрос – на какво трябва да се основава това решение? Има няколко неща, които трябва да знаете, когато закупувате градински батут за вашето семейство. Това ръководство ще ви помогне да вземете най-доброто решение не само за подходящия батут, но и за забавлението и безопасността на вашето семейство.

    1. Преценете с колко място разполагате

    Преди да закупите батут, първото нещо, което трябва да определите, е външното пространство, където искате да го поставите. Обикновено за предпочитане е това да бъде мека повърхност като трева или гумени плочи за детска площадка. Избягвайте поставянето на батут върху или в близост до твърди повърхности като бетон и плочки (независимо дали са дървени или от цимент или камък) – рискът от наранявания е значително по-висок, ако човек падне върху твърда повърхност.
    Трябва също така да помислите каква част от вашето външно пространство или двор искате да отделите за батута. Измерете площта и изберете батут, който се побира удобно, оставяйки достатъчно място около него за безопасно подскачане.

    2. Определете правилния размер

    Изборът на правилния размер на батута зависи от това кой ще го използва. Батутите се предлагат в различни размери, като обикновено варират между Ø250 см и Ø426 см. Колкото по-голям е батутът, толкова по-голямо ще бъде и максималното му натоварване. За семейства с деца изберете батут с максимално натоварване, което да бъде подходящо както за децата, така и за възрастните. По-големите семейства или тези, в които две деца ще подскачат заедно, трябва да изберат просторен батут с по-голямо максимално натоварване.

    3. Приоритетизирайте безопасността

    Безопасността винаги трябва да бъде на първо място при избора на батут. Както бе споменато в предишния раздел, трябва да поставите батута върху или близо до мека повърхност, за да намалите потенциалния риск от наранявания. За допълнителна безопасност външният ръб на нашите батути е покрит с предпазна подложка, а освен това са включени и предпазни мрежи, които предотвратяват евентуално падане извън батута. 
    Също така е препоръчително само един човек да използва батута, като не е проблем и едновременно да скачат две по-малки деца.

    4. Външен вид

    Добрият външен вид също е важен - можете да подчертаете гледката на двора, като изберете батут, който допълва вашето външно пространство. Вградените в земята батути предлагат елегантен и минималистичен външен вид, докато надземните модели могат да добавят закачлива нотка към двора ви.

    5. Съвети за поддръжка

    Наблюдавайте редовно вашия батут, за да сте сигурни, че е в отлично състояние. Проверявайте рамката, пружините и предпазните подложки за признаци на износване. Периодично почиствайте повърхността на батута и мрежата, за да отстраните замърсяванията. С подходящата грижа и поддръжка, нашите батути можгат да издържат много години. За да научите повече за различните материали, използвани в батутите, разгледайте нашето изчерпателно ръководство за материали за градински мебели.

    6. Направете избор, надежден за бъдещето

    Ако купувате батут за вашите деца, си струва да помислите над факта, че децата растат много по-бързо, отколкото си мислим. В такъв случай батут, чието максимално натоварване е малко килограми, може да издържи само няколко години. Ето защо инвестирането в по-голям батут с по-голямо максимално натоварване може да се окаже по-долър избор, особено за семейства с деца.

    7. Ползите от скачане на батут

    Градинският батут не е просто поредната голяма играчка на двора. Той може да послужи чудесно и като прикрита фитнес дейност. Батутът е особено полезен за децата, заради физическата активност, която предлага. Движенията, които те правят по време на скачане на батут, изискват от тях да координират частите на тялото си, да поддържат баланс, да реагират бързо и да поддържат ритъм. А ако скачат с брат или сестра, или пък приятел, социалният аспект също ще бъде част от дейността.

    Получете повече помощ в близкия магазин на JYSK

    Ако имате въпроси или искате да получите повече информация, преди да закупите батут, винаги сте добре дошли да посетите близкия магазин на JYSK и да получите насоки от нашите служители. Можете също така да се свържете с нас в полето за чат в нашия онлайн магазин.

    Открийте повече

    Как да изберем идеалния градински комплект?

    Как да изберем идеалния градински комплект?

    Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

    Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

    Изберете правилната градинска маса

    Изберете правилната градинска маса

    Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

    Хамак или висящ стол? Направете правилния избор