Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
 Светлинни вериги на дървото и дървени фенери със свещи

Осветете външното си пространство с идеи за градинско осветление

Градинското осветление може да удължи летните вечери, така че да можете да седнете навън, когато слънцето е залязло, а времето все още е топло. Прочетете този блог и получете идеи за външно осветление и съвети за това какво да вземете предвид.

За какво да използваме градинското осветление?

Започнете, като изберете кои зони от градината искате да осветите и помислете защо. Може би бихте искали да добавите светлини към любимото си дърво, за да придадете допълнителна доза атмосфера. А може би търсите нещо по-практично за оформяне на пътеките си.

Какъв тип градинско осветление да изберете?

Декоративните лампи ще придадат топла атмосфера и са идеални както за балкони, така и за по-големи тераси. Ако планирате да се наслаждавате на летните вечери с игра на карти, вкусни закуски, студени напитки или комбинация от трите, може би ще се справите с комбинация от декоративни преносими лампи, фенери, светлинни вериги и соларни лампи.

Уютни трептящи светлини с градински фенери

Градинските фенери са едни от най-любимите за създаване на уютно, атмосферно осветление на терасата в късните летни вечери.

Ако има части от терасата или балкона, които Ви харесват най-много, можете да ги подчертаете с декоративно осветление. Например, поставете малки фенери на масата като украса, когато се храните. Поставете големи фенери на земята в различни ъгли, така че заедно да създадат пространство на открито. Групирайте фенери с различен дизайн, за да постигнете допълнително въздействие.


Фенерите могат да се окачат и на клоните на дърветата, за да придадат очарователен вид. С окачването на фенерите ще оформите външното си пространство и ще създадете приятна обстановка за вечерите.

Лесно и стилно външно осветление със соларни лампи

Соларните лампи са едновременно декоративни и енергоспестяващи външни лампи. Използвайте ги, за да създадете уютна атмосфера на балкона и терасата си или да осветите алеята и градината, когато е тъмно. Когато купувате лампа със слънчеви батерии, не се притеснявайте за кабелите, тъй като лампата може лесно да се премества в градината.


Соларните лампи се активират, когато сензорът, разположен в горната част на лампата, засече тъмнина. Тук лампата използва енергия, заредена от батерията през деня. Поради това броят на часовете, през които лампата свети, може да варира в зависимост от метеорологичните условия.

 

По-малките, по-тънки лампи също са чудесен избор за идеи за външно осветление за пътеки. Освен това те могат да се използват с голям ефект между засажданията, за да подчертаят любимите Ви цветя. В JYSK имаме и соларни фенери, които са идеални за терасата или за градинската маса. 

Движете се с лампи с батерии

Лампите на батерии са чудесни, защото можете лесно да ги премествате и да ги носите със себе си в градината. Не е необходимо да се притеснявате за свещи, кабели и електричество и си позволете да отворите очите си за нови области на Вашата градина. Може би имате хубав ъгъл в задната част на градината, където можете да поставите два шезлонга и да ги осветите с лампи на батерии.

Създайте градинско вълшебство с помощта на лампички

Едно от основните предназначения на градинското осветление е да помогне за обособяването на градината, като подчертае ключови зони, като например местата за живеене или хранене. Светлинните вериги придават незабавен магически ефект. Преплетете ги около навеса, нанижете ги покрай оградата, за да разведрите обикновения фон, или ги увийте около дърво, за да направите забележителна изложба. Добавете закачливост към осветителната си схема с цветни лампички.

Открийте повече

Ръководство: Намерете подходящия градински чадър

Ръководство: Намерете подходящия градински чадър

Батути: 7 неща, които да знаете, преди да купите

Батути: 7 неща, които да знаете, преди да купите

Ръководство: Изберете правилната кутия за възглавници

Ръководство: Изберете правилната кутия за възглавници

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?