Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Как да използваме максимализма в интериорния дизайн.

Пищна декорация в максималистичен стил

Дата:

Категория: Декорация

Внезапните промени в нашето динамично ежедневие налагат и малки в промени в жилищното пространство. Сега е точният момент да ви вдъхновим. Трендовете в интериорната декорация са в непрестанно „движение“.  Като тенденция се налагат по-малко изчистени скандинавски линии и все по-вече декорации и цветове. Тук ще ви представим един тренд, който ще ви позволи да мислите мащабно в избора на новите мебели и аксесоари.

green table with wheels


В какво се състои максималистичния декор?

Максимализмът предизвиква въображението и събира цветовете и шарките, разнообразие от стилове при мебелите и всякакви дреболии в интериора. Целта е да постигнете топла, лична и уникална обстановка.

Както можете да видите по-долу, при нас ще намерите мебели с масивни и едновременно елегантни линии. И разбира се, комбинирайте форми и цветове. И не забравяйте топлото докосване на килимите, не се притеснявайте от цветовете или ако са само в един тон.

Living room with armchair and floor lamp


Как да постигнете „колкото повече, толкова повече“:

  1. Смело използвайте малки декорации. Една ключова дума при максимализма е декорацията. Аранжирайте вашия дом с находки от пътешествия, вази, порцелан, орнаменти или кутии.

  2. Не се страхувайте да внесете цвят! Боядисайте една или повече стени в искрящи цветове и ако това не е достатъчно, боядисайте така тавана или пода. Така ще направите вашия дом бутиков, а свежите цветове ще ви помогнат да видите старите постери, декорации и мебели по нов начин.

  3. Комбинирайте старото и новото. Максималистичният тренд е по всеки джоб, тъй като не трябва да купувате изобилие от нови неща наведнъж. Просто внимателно комбинирайте нещата, които вече притежавате с правилно подбрани новости. Така вашият дом ще изглежда уникално замислен и в крак с модата.

  4. Стена с изображения. Това е изключително лесен и все пак модерен начин да персонализирате една от стените. Комбинирайте всички различни постери и изображения, които сте събрали с времето. Това може да отнеме малко време, но крайният резултат си заслужава. Преди да започнете да ги окачвате на стената, поставете всичко в рамки на пода и ги пренареждайте, докато не сте сигурни, че това е желаният резултат.

  5. Още една максималистична идея са дългите и тежки завеси. По този начин елегантно ще затъмните помещението и ще добавите чувство за лукс.

Направете го ваше

Едно всеобщо недоразумение е, че максимализмът приветства безпорядъка. Това не е вярно. Помещенията, подчинени на този стил, са интересни и игриви.

Ето защо е важно да експериментирате, когато декорирате дома си, а този тренд ще ви позволи да развихрите твореца в себе си. Не е необходимо да използвате всички познати и непознати цветове. Ако предпочитате по-меките тонове, наблегнете на тях. И не забравяйте декорацията.

Vase and setting with mirror, vase and scented candle


Минимализъм или максимализъм?

Преди да се заловите с пренареждане на интериора е важно да разберете кой стил ви подхожда. Научете повече за пълната противоположност на максимализма в нашия блог.