Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Поради повишения обем от онлайн поръчки е възможно сроковете за доставка да бъдат удължени с до 5 дни (5 до 10 работни дни). Благодарим Ви, че пазарувате при нас!

Как да използваме максимализма в интериорния дизайн.

Пищна декорация в максималистичен стил

Внезапните промени в нашето динамично ежедневие налагат и малки в промени в жилищното пространство. Сега е точният момент да Ви вдъхновим. Трендовете в интериорната декорация са в непрестанно „движение“.  Като тенденция се налагат по-малко изчистени скандинавски линии и все по-вече декорации и цветове. Тук ще Ви представим един тренд, който ще Ви позволи да мислите мащабно в избора на новите мебели и аксесоари.

В какво се състои максималистичния декор?

Максимализмът предизвиква въображението и събира цветовете и шарките, разнообразие от стилове при мебелите и всякакви дреболии в интериора. Целта е да постигнете топла, лична и уникална обстановка.

Както можете да видите по-долу, при нас ще намерите мебели с масивни и едновременно елегантни линии. И разбира се, комбинирайте форми и цветове. И не забравяйте топлото докосване на килимите, не се притеснявайте от цветовете или ако са само в един тон.

Как да постигнете „колкото повече, толкова повече“:

  1. Смело използвайте малки декорации. Една ключова дума при максимализма е декорацията. Аранжирайте Вашия дом с находки от пътешествия, вази, порцелан, орнаменти или кутии.

  2. Не се страхувайте да внесете цвят! Боядисайте една или повече стени в искрящи цветове и ако това не е достатъчно, боядисайте така тавана или пода. Така ще направите Вашия дом бутиков, а свежите цветове ще Ви помогнат да видите старите постери, декорации и мебели по нов начин.

  3. Комбинирайте старото и новото. Максималистичният тренд е по всеки джоб, тъй като не трябва да купувате изобилие от нови неща наведнъж. Просто внимателно комбинирайте нещата, които вече притежавате с правилно подбрани новости. Така Вашият дом ще изглежда уникално замислен и в крак с модата.

  4. Стена с изображения. Това е изключително лесен и все пак модерен начин да персонализирате една от стените. Комбинирайте всички различни постери и изображения, които сте събрали с времето. Това може да отнеме малко време, но крайният резултат си заслужава. Преди да започнете да ги окачвате на стената, поставете всичко в рамки на пода и ги пренареждайте, докато не сте сигурни, че това е желаният резултат.

  5. Още една максималистична идея са дългите и тежки завеси. По този начин елегантно ще затъмните помещението и ще добавите чувство за лукс.

Направете го Ваше

Едно всеобщо недоразумение е, че максимализмът приветства безпорядъка. Това не е вярно. Помещенията, подчинени на този стил, са интересни и игриви.

Ето защо е важно да експериментирате, когато декорирате дома си, а този тренд ще Ви позволи да развихрите твореца в себе си. Не е необходимо да използвате всички познати и непознати цветове. Ако предпочитате по-меките тонове, наблегнете на тях. И не забравяйте декорацията.

Минимализъм или максимализъм?

Преди да се заловите с пренареждане на интериора е важно да разберете кой стил Ви подхожда. Научете повече за пълната противоположност на максимализма в нашия блог.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача