Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
8 съвета за безопасно ползване на батут

8 съвета за безопасно ползване на батут

През лятото скачането на батут е хит сред децата и възрастните - от 8 до 80-годишна възраст. Това е перфектен начин да прекарате топлите дни заедно с малчуганите. Както повечето занимания на открито, и скачането на батут крие своите рискове. Трябва да обърнете внимание на обезопасяването на трамплина.

Батут JYSK

Ето и няколко съвета как да постигнете оптимална безопасност, когато използвате или съхранявате батута в градината:  

  • Позиционирайте батута на равна повърхност в градината, но не и на цимент, плочки или бетон.
  • Батутът трябва да бъде разположен на поне 2.5 – 3 метра разстояние от дървета, релси или други обекти. Уверете се, че разполагате с поне 7.5 метра разстояние над платното за скачане. От батут до батут има разлика, най-добре е да прегледате инструкциите преди употреба.
  • Ако не е включена обезопасителна мрежа в комплекта, добра идея е да закупите такава. Тя ще намали риска някой от скачащите да излезе извън очертанията и да се нарани. Освен това трябва да се уверите, че мрежата е подходящият размер.
  • Трябва да има само по един скачащ на батута. Уверете се, че мрежата е добре опъната и затворена по време на употреба на трамплина.
  • Скачайте на едно и също място в центъра и не правете премятания през глава или други щуротии – най-вече когато слизате от батута. Уверете се, че контролирате Вашите скокове по всяко време. 
  • Съобразете се с атмосферните условия, тъй като те имат негативно влияние върху безопасността – влажното платно за скачане е хлъзгаво и увеличава риска от инциденти.
  • Винаги проверявайте за дефекти преди употреба. Уверете се, че рамката и пружините са добре покрити, сглобките и болтовете са добре затегнати и всичко останало е безупречно и изрядно.
  • Децата под 3-годишна възраст не трябва да използват батута. Малчуганите под 6 години не бива да скачат без родителски надзор. Добра идея е да махнете стълбата, за да не се покатерят децата сами. 

Редовната поддръжка на батута подобрява безопасността

Скачането на батут е един изключително забавен начин да прекарате време на открито. Можете да удължите тези часове, изпълнени със забавление и да избегнете злополуките с редовна поддръжка на трамплина.

Трамплин JYSK 

От изключително значение е редовната проверка за износени или дефектни части на батута и при намирането на такива, да бъдат поправени или заменени. Почистването на платното за скачане също ще удължи живота на трамплина. Използвайте влажна кърпа, за да премахнете прах и друга мръсотия, след това забършете със сух парцал, за да избегнете инциденти.

Открийте повече

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Създайте приятна зона за релакс край басейна

Плаж: подходящи плажни кърпи и одеяла, които да вземете със себе си

Преобразете външното си пространство със зашеметяваща шатра