Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички* онлайн поръчки само до 22 март!


(*късна и съботна доставка се заплащат допълнително)

8 съвета за безопасно ползване на батут

8 съвета за безопасно ползване на батут

През лятото скачането на батут е хит сред децата и възрастните - от 8 до 80-годишна възраст. Това е перфектен начин да прекарате топлите дни заедно с малчуганите. Както повечето занимания на открито, и скачането на батут крие своите рискове. Трябва да обърнете внимание на обезопасяването на трамплина.

Батут JYSK

Ето и няколко съвета как да постигнете оптимална безопасност, когато използвате или съхранявате батута в градината:  

  • Позиционирайте батута на равна повърхност в градината, но не и на цимент, плочки или бетон.
  • Батутът трябва да бъде разположен на поне 2.5 – 3 метра разстояние от дървета, релси или други обекти. Уверете се, че разполагате с поне 7.5 метра разстояние над платното за скачане. От батут до батут има разлика, най-добре е да прегледате инструкциите преди употреба.
  • Ако не е включена обезопасителна мрежа в комплекта, добра идея е да закупите такава. Тя ще намали риска някой от скачащите да излезе извън очертанията и да се нарани. Освен това трябва да се уверите, че мрежата е подходящият размер.
  • Трябва да има само по един скачащ на батута. Уверете се, че мрежата е добре опъната и затворена по време на употреба на трамплина.
  • Скачайте на едно и също място в центъра и не правете премятания през глава или други щуротии – най-вече когато слизате от батута. Уверете се, че контролирате Вашите скокове по всяко време. 
  • Съобразете се с атмосферните условия, тъй като те имат негативно влияние върху безопасността – влажното платно за скачане е хлъзгаво и увеличава риска от инциденти.
  • Винаги проверявайте за дефекти преди употреба. Уверете се, че рамката и пружините са добре покрити, сглобките и болтовете са добре затегнати и всичко останало е безупречно и изрядно.
  • Децата под 3-годишна възраст не трябва да използват батута. Малчуганите под 6 години не бива да скачат без родителски надзор. Добра идея е да махнете стълбата, за да не се покатерят децата сами. 

Редовната поддръжка на батута подобрява безопасността

Скачането на батут е един изключително забавен начин да прекарате време на открито. Можете да удължите тези часове, изпълнени със забавление и да избегнете злополуките с редовна поддръжка на трамплина.

Трамплин JYSK 

От изключително значение е редовната проверка за износени или дефектни части на батута и при намирането на такива, да бъдат поправени или заменени. Почистването на платното за скачане също ще удължи живота на трамплина. Използвайте влажна кърпа, за да премахнете прах и друга мръсотия, след това забършете със сух парцал, за да избегнете инциденти.

Открийте повече

Открийте подходящото надуваемо легло

Няколко идеи да отбележите Свети Валентин вкъщи

Съвети за безопасност за външно коледно осветление

Красиви плажни принадлежности

Открийте най-близкия до Вас JYSK магазин

Получете съвет и съдействие от нашите JYSK служители и открийте широкия ни асортимент в магазина.