Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Минималистично канапе с тапицерия в сиво

Как да декорираме първия си апартамент?

Ако скоро сте се нанесли в нов апартамент, без съквартирант, и искате мястото да заприлича на гостоприемен дом. Най-вероятно, в жилището има част от основните мебели - легло, гардероб, маса за хранене и столове. Благодарение на нашите екперти, апартаментът Ви ще попие Вашия дух и стил, следвайки точните им съвети. Ето защо ги помолихме за съвет как да го аранжирате в рамките на един допустим бюджет.

Разбира се, обзавеждането и декорирането на първото жилище е вълнуващо, както и трудно. Както споменахме вече, за да го превърнете в уютен дом, трябва да знаете какво точно означава това за Вас.

Range and Design Manager Рике Близилд съветва: „Какво искате да постигнете? - е основният въпрос, който трябва да имате предвид.“ Това означава, един дом в стил, който не е повлиян от навиците за декорация, придобити в миналото. Например да превърнете личното си пространство в храм на Вашите интереси. (Не бъдете онзи човек, който излага колекцията си от маркови маратонки на професионално осветени рафтове във всекидневната.)

За да Ви помогнем, направихме малък списък с артикули на достъпна цена. Те ще допринесат за желания уют в дома, но не в стил „блажена бъркотия“ - да хвърлим деко възглавница на дивана.

Инвестирайте в стилно, неостаряващо канапе

„Първото жилище идва с онази независимост, която ще искате да използвате, когато внасяте различни стилове в помещението,“ твърди Рикке Мостгард, Category Manager Indoor Furniture. „Що се отнася до мебелите, придържайте се към красивия дизайн и класическите форми, и не забравяйте качеството, за да могат да Ви служат вярно през годините.“

Стилно канапе с тапицерия в сиво

Ако ще Ви помогне, мислете за канапето като за перфектното кожено яке. Ако сте готови да инвестирате малко повече, тази мебел ще Ви служи вярно.

Стине Бруланд, Category Buyer, е съгласна: „Инвестирайте в канапе или диван с изчистени линии, нищо прекалено претрупано. Избягвайте тези, които са втора ръка!“

И ние сме напълно съгласни с нея. Не можете да спестите точно от дивана. Ще съжалявате всеки път, когато седнете да се насладите на любимия сериал или след тежка нощ и имате нужда от дрямка, а леглото просто не е удобно.

Стине съветва да се насочите към тъмните цветове - тъмносиньо или сиво. Те няма да се износят толкова бързо и ще се комбинират с останалите цветове в дома. Тъмносиньото и сивото са неутрални цветове както в жилището, така и във Вашия гардероб.

Стилно ъглово канапе

При нас ще намерите решения за новодомци с добър вкус. Нашите артикули се предлагат в компактни кутии и могат да бъдат сглобени вкъщи без специални инструменти. Перфектни са за тези от Вас, които се местят по-често от колкото им се иска, или просто живеят на края на някое стръмно стълбище.

Обзаведете с акцентираща мебел

Акцентиращата мебел е тази, която Ви помага да запълните пространството, но не „съществено“. На помощ идват - помощна масичка за лампата и за книгите, както и стилните столове за бар.

Комфортни кресла UDSBJERG

Разполагате с малко повече място, което да запълните? „Ако разполагате с място за тях,“ подсеща ни Стине, „няколко акцентиращи стола, ще вържат стаята (така ще имате и допълнително място, когато се събирате с приятели).“

Дали някога ще стоите на тези столове и дали ще използвате помощната масичка? Кой знае. Но ако всичко в дома беше функционално, може би щеше да е малко скучно, нали? Точно този вид мебели ще придадат онзи завършен, приветлив вид на Вашата дневна или спалня.

Не забравяйте зеленината

Нищо не казва по-добре „аз съм грижлив и отговорен“ от едно красиво стайно растение. Зеленината ще направи хубаво впечатление на гостите, а според учените, естествените форми и зелени тонове са полезни за психическото здраве.

Вази и зелени растения

Рамкирайте „евтино“ изкуство

Готови ли сте за най-ефектния и евтин начин да направите Вашия апартамент стилен и зрял? Ето го и него! Потърсете снимки от любимата ваканция, направете колаж от картички, стилен филмов плакат или намерете интересен предмет в близкия антиквариат. Най-хубавото на дигиталните снимки е, че можете да ги принтирате в какъвто размер желаете. След това изберете рамка, в която да поставите Вашето произведение.

Рамкирани произведения на изкуството и зеленина

Воала, Вашите спомени или евтино изкуство моментално се превръщат в добре замислена декорация във Вашия храм.

Използвайте килими, за да преобразите и разграничите стаята

 „Килимите добавят топлина и текстура към всяко помещение,“ твърди Рике. „Особено в дневната и спалнята. Те могат да се окажат значителна инвестиция, ето защо ако търсите подова постелка по Вашия джоб, спрете се на килим от юта.“

Използвайте килими, за да преобразите и разграничите стаята

Не спете на чаршафите си

Харесва ли Ви този съвет? Можем и да се шегуваме! Но сега сериозно! Влизайки в спалнята, се забелязват следните неща: меки ли са чаршафите, колко възглавници са на леглото, удобни ли са, има ли челна дъска, леглото ниско ли е или е на няколко сантиметра от пода?

Легло с чаршафи

Започнете от долу нагоре (буквално) и изберете подходяща рамка за легло, с челна дъска. Няма да повярвате колко по-зряло ще изглежда Вашето легло. И забравете за съхранение на всичко под леглото в голяма пластмасова кутия. Насочете се към модели от естествени материали и с колелца.

Възглавници

Завършете с качествени възглавници и завивки от пух и пера или полиестер, в случай на алергии (както и надматрачна постелка от мемори пяна, ако се чувствате малко по-диско). Не забравяйте няколко комплекта меки и нежни чаршафи, които да сменяте всяка седмица, за да нямате дни с „лоши чаршафи“.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача