Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Фън Шуй в домашния интериор

Лесни стъпки за Фън Шуй в интериорния дизайн

Според Фън Шуй учението всяка стая от жилището трябва да има свое собствено излъчване и да бъде подредена така, че в нея да се чувствате уютно. Всяка вещ да има определено място, а недостатъците на помещението трябва да бъдат компенсирани. Интериорният дизайн, вдъхновен от китайското изкуство за хармонизиране на енергията Ци , може да придаде на Вашия дом спокойна, топла и приветлива атмосфера. Декорацията в този стил е напълно различна от всички останали насоки в обзавеждането на дома. Но веднъж свикнали с този вид, ще преобразите всяко кътче от дома.

В този блог ще Ви помогнем да постигнете хармония и във Вашия дом.

Интериорен дизайн повлиян от Фън Шуй – един по-хармоничен дом

Всичко в интериорния дизайн, повлиян от Фън Шуй има силна връзка между декорацията и душевността. Част от основните принципи са създаването на спокойна и хармонична атмосфера в дома. Ако планирате да декорирате жилището си като следвате принципите Фън Шуй, можете да наблегнете на следните дизайнерски съвети:

Растенията са добър начин за постигане на Фън Шуй в дома

 • Уверете се, че е налична добра естествена светлина
 • Растенията създават по-добра атмосфера
 • Поставете дивана до стената
 • Отървете се от износените предмети и мебели
 • Разпръснете декоративни възглавници в светли цветове, например прасковено, бежово и светлозелено

Един лесен начин да внесете Фън Шуй атмосфера във Вашия дом е като поставите плаващи свещ и цветя в чиния или поднос с малко вода.    

Фън Шуй цветове – как да ги използваме

Според Фън Шуй някои цветове имат определен ефект, когато става дума за стимулиране на ума и атмосфера в стаята. Например прасковено, бежово, розово, светлозелено и светлосиньо ще внесат спокойствие във всяка стая.

Фън Шуй цветове

Пастелните цветове - прасковено, бежово и крем, са подходящи за спалнята, имат способността да успокояват психиката и да зареждат с позитивна енергия. Желателно е във всекидневната да се използват светлозелено и светлосиньо, защото стимулират мирните и уравновесени занимания.

Четири съвета заФън Шуй декорация във всекидневната: 

 • Оставете място за естествена светлина
 • Стабилна позиция на дивана до стената
 • Без счупени предмети или мебели
 • Декоративни възглавници в светлозелено, прасковено и бежово

Всекидневна, повлияна от Фън Шуй елементи придава на дома уют и спокойна атмосфера. Част от основните принципи, които трябва да спазите са: добър подбор на цветове, позициониране и избор на мебели. На първо място, трябва да оставите достатъчно пространство за естествената светлина в стаята, тъй като тя е начин за добиване на енергия.

Кресло и диван EGEDAL в светлосиво

Друга необходимост във Фън Шуй интериор са растенията, тъй като те имат положително влияние върху нас. Не забравяйте да поставите дивана или канапето стабилно – до стената. Това ще създаде спокойна атмосфера. В стаята не трябва да присъстват повредени или счупени предмети /или мебели/, защото се нарушава хармонията в пространството.    

И последният ни съвет за всекидневната – изберете красиви декоративни възглавници в светлозелено, прасковено и бежово, за да завършите със стил.

3 съвета за спалня във Фън Шуй:

 • Кувертюра в успокояващи цветове
 • Поставете леглото срещу вратата
 • Никаква електроника

От изключителна важност е в спалнята да бъдат използвани пастелните цветове - прасковено, бежово и златисто кафяво. Прилагането на Фън Шуй принципите при декорация на мястото, където спите може да доведе до по-добър сън.

За голяма част от нас спалнята е „лично пространство, където презареждаме”.  Ето защо тя трябва да бъде обзаведена така, че да излъчва спокойствие и да Ви помага да отпочивате. Не забравяйте, че там получавате необходимата почивка и започвате новия ден.

Красива кувертюра в цвят крем

Един изключително лесен начин да внесете нотка Фън Шуй в спалнята е изборът на красива кувертюра в приятен цвят. Тъй като леглото е основен елемент от стаята, неговото местоположение е от голямо значение. Трябва да бъде поставено на противоположната страна на вратата и около него да има свободно пространство. Не използвайте кутии за съхранение под леглото, според китайските традици това е източник на безпорядък.    

Когато става въпрос за Фън Шуй в спалнята, едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразите е – никаква електроника (телевизор, телефон, компютър и прочие) – счита се, че те пречат на процеса на отпочиване. Те прекъсват кръговрата на енергията и могат да имат разрушителен ефект върху качеството на съня Ви. 

Фън Шуй – повече енергия, както за Вас, така и за дома

Фън Шуй е изкуство, което се заражда в древен Китай. За много от нас то е синоним на подобрение на малките неща в ежедневието. В голяма степен това се постига като се съсредоточим върху създаването на положителна енергия – както физически, така и психически. Основната цел на Фън Шуй е да създаде хармония между хората и заобикалящата ги среда, което може да бъде постигнато с фокус върху вътрешния енергиен баланс.

Първоначално Фън Шуй възниква като изкуство за подобряване на живота. Това се дължи пряко на факта, че всичко се върти около идеята за повече енергия. Фън Шуй може да даде повече енергия, както на Вас, така и на Вашия дом, а това от своя страна ще направи дните Ви по-приятни и продуктивни.


Използвани източници:

http://fengshui.about.com/od/childrenfamily/ss/Feng-Shui-Decorating-Steps-How-To.htm

http://fengshui.about.com/od/glossaryofterms/ss/What-is-Feng-Shui.htm

http://fengshui.about.com/od/designbyroom/ss/Feng-Shui-Living-Room-Decorating-Tips.htm

Открийте повече

Изберете правилната пейка за коридор

Изберете правилната пейка за коридор

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача