Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Двоен надуваем матрак.

Открийте подходящото надуваемо легло

Независимо дали става въпрос за преспиване на деца, престой на семейството, къмпинг или дори летен фестивал, надуваемото легло е идеалното решение, когато имате нужда от допълнително легло или място за спане, докато сте далеч от дома.

Надуваемото легло или матракът като решение за спане са достъпни, преносими и лесни за използване. Не изисква много място за пренасяне, бързо и лесно се разопакова и настройва, а след като вече не е необходим, се прибира за бъдеща употреба. Леглата с вградена помпа са особено удобни, тъй като се надуват сами и по този начин изискват още по-малко настройки.

Избор на подходящо въздушно легло за Вас

Поради своята гъвкавост и пригодност за всякакви ситуации на спане, надуваемите легла естествено се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери. Това Ви дава много възможности за намиране на подходящо легло или матрак, които да отговарят напълно на Вашите нужди. Търсите ли просто и удобно легло за домашен къмпинг в градината с децата си или самонадуваем матрак, който да използвате като легло за гости в дома си? За да намерите идеалното решение за Вас, трябва да вземете предвид различни елементи:

  • Размер: За практично спане в движение, например на летен фестивал, лекото единично надуваеми легло е идеално. Ако комфортът е по-важен от практичността, луксозното двойно надуваемо легло е правилният избор. Леглата се предлагат и с различна височина: Високото легло ще осигури по-голям комфорт, но също така ще бъде по-голямо и по-тежко. Вие трябва да решите дали да дадете приоритет на комфорта или на удобството.
  • Материал: Надуваемите легла са изработени от PVC, чиято невероятна гъвкавост е тази, която прави леглата и матраците меки и надуваеми. Много надуваеми легла и матраци са покрити с кадифено покритие за по-голяма мекота и комфорт, а някои са покрити и отстрани.
  • Структура: Вътрешната структура на надуваемото легло и гредите отгоре оказват влияние върху комфорта на матрака. Тези греди - кръгли, вертикални, хоризонтални и вълнообразни - са от основно значение за начина, по който ще се чувствате по време на сън на леглото, а кой тип да изберете, е въпрос на предпочитание.
  • Надуване на леглото: Често се срещат надуваеми матраци с вградени помпи, докато други използват външни помпи за надуване. С помощта на електрическа помпа надуваемото легло се самонадува и самораздува за максимална лекота и удобство. В ситуации, в които няма достъп до електрически контакт в близост, ръчната помпа е чудесен и винаги надежден вариант.

Грижа за Вашето надуваемо легло

На повечето хора вероятно им се е случвало да спят на надуваем матрак или надуваемо легло и след известно време да усетят, че то леко изпуска. Тъй като надуваемото легло е изработено от PVC, гъвкавият материал може да доведе до допълнително разширяване на матрака след първоначалното му надуване. Тази ситуация е често срещана, когато спите за първи път върху новозакупен надуваем матрак. Промените в температурата на околната среда също могат да доведат до издуване на леглото, тъй като студеният въздух има по-малък обем от по-топлия.

Обяснението, че изпускането на надуваемото легло е резултат от пробиване или повреда, е естествено инстинктивно. В повечето случаи обаче това не е така - леглото просто трябва да се надуе още веднъж.

Как да закърпите пробито надуваемо легло

Ако надуваемото легло не остава твърдо след многократно надуване, може да е било пробито. Ако случаят е такъв, не е необходимо да го изхвърляте - закърпването на въздушното легло е съвсем лесно и ще удължи още повече живота му.

Много надуваеми легла се доставят с лепенка за уплътняване, която можете да използвате, за да запечатате дупката. Това се прави по същия начин, по който се лепи велосипедна гума. Просто почистете мястото около пробойната и нанесете уплътнителната лепенка - тя ще залепне сама и след ново напомпване надуваемото Ви легло ще бъде като ново.

Имайте предвид, че трябва да използвате уплътнителната лепенка само върху PVC повърхности, тъй като лепенката няма да се залепи правилно върху кадифени повърхности.

Двойно надуваемо легло.

Предотвратяване на повреда на надуваемото легло

За да предотвратите пробиване или повреждане на надуваемото легло, не забравяйте да го поставите на равна повърхност, може би върху рогозка, и не в близост до остри или твърди предмети. Ако сте на закрито, можете да поставите одеяло или килим под матрака, за да намалите допълнително риска от повреда. И накрая, покриването на горната част на надуваемия матрак с одеяло може да го предпази от твърди предмети, като копчета на панталони и катарами на колани.

С правилна грижа и превантивни мерки можете лесно да удължите живота на надуваемото си легло и да си гарантирате, че то ще бъде удобно и надеждно решение за спане за дълго време напред.

Открийте повече

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор