Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Жени в леглото пишат списък за пазаруване и коледни подаръци под елхата

6 съвета как да планирате коледното си пазаруване

Коледа наближава бързо. Тя носи много празнична радост, но за някои тя означава и много стрес и дълъг списък със задачи. Ние сме тук, за да Ви помогнем да направите тази Коледа по-спокойна, като Ви дадем прости съвети как да планирате коледното си пазаруване отрано.

1. Определете бюджет и се придържайте към него

Първата стъпка в коледното пазаруване е да определите бюджет. Може да е добра идея да заделяте пари настрана през годината, за да не се налага да намирате допълнителни средства по някакъв начин всеки ноември или декември. Винаги можете да започнете със спестяване на малка сума всеки месец.

Имайте обща представа колко ще похарчите за всеки човек и си я запишете. Например, може би ще похарчите повече пари за близките си роднини, отколкото за приятел.

2. Направете списък и го проверете два пъти

Трябва да решите за кого ще купувате подаръци. Някои хора купуват подаръци само за близките си роднини. Други хора подготвят коледни подаръци за цялото семейство, приятели, колеги и др. Вземете решение за това, което е удобно за Вас (и за бюджета Ви). Също така може да е добра идея да съгласувате с приятелите и семейството си дали ще купувате подаръци един за друг.

3. Създайте списък за коледно пазаруване

Преценете какъв подарък да изберете за всеки човек от списъка си. Какво им харесва? Спално бельо, книги, завивки? Имайте приблизителна представа за подаръците, които искате да подарите на хората в списъка си. Разгледайте техния списък с желания и размислете. Може би знаете нещо, което би им харесало, но за което не са се сетили. Запишете идеите в списъка си. Съхранявайте този списък в удобна за пренасяне форма, например в портфейла си или в телефона си, за да можете да направите бърза справка.

4. Започнете коледното пазаруване по-рано

Някои от тях започват едва деня преди Коледа. Ако обаче започнете през ноември, ще имате достатъчно време да подредите всички подаръци, без да се стресирате. Проверявайте разпродажбите през цялата година, а ако започнете да планирате Коледа през ноември, Черният Петък е добър ден за купуване на повечето подаръци. Ранното купуване често означава, че можете да спестите пари и да избегнете плащането на пълната цена.

Разгледайте офертите за Черен петък

5. Не чакайте до последната минута

Много хора пазаруват в последния момент, защото отлагат неизбежното. Вместо това съставете коледен план, както Ви предлагаме. По този начин ще избегнете разпродажбата на стоките и необходимостта да вземате прибързани решения, а може би и да надхвърлите бюджета. Отделете време през ноември или началото на декември и се заемете с тази работа.

6. Планирайте уютно коледно пазаруване

По време на пътуването ще имате със себе си план, за да знаете за кого да купите и приблизителна представа какво да му купите. Може би не сте от хората, които обичат да пазаруват, или нямате време да търсите коледни подаръци през цялата година. Вместо това отделете време за специално коледно пазаруване.

Млада двойка пазарува за Коледа и гледа витрина на магазин

Помолете приятел или член на семейството да се присъедини и превърнете този ден в уютен, в който ще получите хубав обяд и може би коледни сладкиши. Може да е добра идея да го правите извън почивните дни. Тогава магазините и улиците ще бъдат по-малко претъпкани.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача