Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Как да обзаведем мансарда

Идеи за интериорен дизайн на мансардата

Помещенията с чудновати детайли - скосени тавани и стени, или колони, могат да се окажат предизвикателство за интериорния дизайн. Но точно тези елементи придават чар на стаята. Скосените стени и тавани и тяхната декорация ще отвори вратите към нови и уникални начини да изразите себе си. Ние сме подбрали няколко съвета как да разгърнете своята изобретателност. 

Използвайте въображението си

Когато трябва да декорирате стая със скосени стени, мислете в нова перспектива. Вземете предвид как да ги интегрирате в самия аранжимент на помещението.

Можете да създадете илюзията, че стаята е напълно нормална, само с подбора на правилното обзавеждане. Една чудесна идея е да използвате тази част от помещението за съхранение, поставете вграден гардероб, който да замаскира скосените участъци. 

Вграден гардероб

Използвайте пространството под скосените стени

В голяма част от домовете със скосени стени е добра идея да използвате ъглов диван в ниското пространство. По този начин ще получите един малък уютен ъгъл. Това е най-лесният начин да обзаведете тази част от стаята, тъй като няма да се главоблъскате какво да поставите там. 

Канапе или кресло ниската част на стаята

Използвайте рафтове за стена

Много хора намират за предизвикателство използването на стената в непосредствена близост до скосената част. В този ред на мисли една прекрасна идея е използването на различни видове рафтове със странни форми. Комбинирайте различните модели и запълнете цялата стена с тях. Така ще получите една атрактивна и едновременно практична декорация. 

Множество рафтове и декорации

Малки уютни кътчета

Въпреки че скосените стени могат да се окажат предизвикателство, те са предпоставка за създаването на малки уютни кътчета в стаята. Скосените стени могат да се окажат перфектния елемент за една малка уютна зона - във всекидневната или в детската.

Малка уютна зона
Снимка: uplash.com/nomao saeki 

Във всекидневната можете да съчетаете малка масичка с ниско кресло или табуретка. Това е едно просто решение, което ще донесе повече от необходимия уют. За завършек използвайте деликатна мека светлина, за предпочитане светлинна верига или малка ексцентрична лампа. 

Стол или кресло комбиниран с ниска масичка

Зона за съхранение с плъзгащи врати или завеси

Ако спалнята Ви е разположена на мансарда, добро решение за скосените стени са вградените шкафове под тях. По този начин ще използвате това пространство по оптимален начин. Изберете шкафове с плъзгащи врати, за повече практичност. Или пък да прибегнете към варианта „направи си сам” и да комбинирате рафтове и дълги завеси, за да добавите малко романтика и мистерия в спалнята. 

Скринове и рафтове с плъзгащи врати

Вградените шкафове в спалнята са перфектно решение. Така използвате всеки квадратен сантиметър според неговото предназначение.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача