Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Поради повишения обем от онлайн поръчки е възможно сроковете за доставка да бъдат удължени с до 5 дни (5 до 10 работни дни). Благодарим Ви, че пазарувате при нас!

Завивка и възглавница

Кой е правилният размер завивка?

Преди да отговорите на този въпрос, трябва да сте наясно кой ще ползва завивката. Има различни модели за бебета, деца и възрастни.

В таблицата ще намерите най-популярните размери:

Завивки: размери.

ИмеРазмери
Бебешка67x100 см
Детска100x140 см
Единична135/140x200 см
С допълнителна дължина135/140x220 см
Двойна200x220 см
King size240x220 см
Super king size260x220 см

Завивките се предлагат в различни размери

Завивките за възрастни варират както на дължина, така и на широчина. Най-продаваният размер беше 135х200 см, но все повече от нашите клиенти избират допълнителната дължина от 220 см, общо. Това прави съня още по-приятен.

Кой е правилният размер за моята завивка?

Завивката трябва да бъде поне 20-30 см по-дълга от Вашата височина. Ако е прекалено къса, ще Ви бъде студено на краката или на горната част на тялото. Неправилният избор на завивка ще доведе до некачествен сън, умора и дори простуда.

Колко широка трябва да бъде завивката?

Единичната завивка трябва да бъде поне 30 см по-широка от гръдния кош, за да може да покрие тялото, докато двойната – трябва да има еднаква широчина с матрака, на който Вие и Вашият партньор спите. Преди да инвестирате в подобна покупка, обмислете навиците си на спане, за да не се окаже, че прекарвате по-голяма част от нощта в борба за завивката, отколкото в сън. И не на последно място, какво предпочитате - хладна или топлеща спална завивка.

Завивки изработени от различни материали

Пълнежът и калъфът на спалната завивка са изработени от различни материи и материали. Естественият пълнеж е от пера и пух, но в някои случаи е от коприна, памук и вълна. Той е проветрив, притежава добра изолационна сила.

Пух и пера

Пухът и перата се добиват от гъски или мускусни патици, а завивките с подобен тип пълнеж са предпочитан аксесоар в спалнята, защото са като „истински“. Едно от качествата, на които трябва да обърнете внимание, е изолационната сила. Тя описва качеството и разпределението на пълнежа и как ще изглежда завивката след като се намачка. Това качество се измерва с числена стойност от 2 до 16, където 16 е най-доброто. Идеалната завивка комбинира по перфектен начин изолационна сила и тегло.

Други пълнежи

Копринените завивки регулират прекрасно температурата на тялото по време на спане. Освен това този материал е проветрив и антибактериален, който ще Ви помогне да постигнете един хигиеничен и комфортен сън.

Завивките с изкуствен пълнеж - от полиестер, наподобява качествата на тези с естествен. Те отвеждат влагата далеч от тялото, което ги прави проветриви и са с по-голямо тегло от техните еквиваленти с пух и пера. Обикновено този вид завивки са и на по-ниска цена.

Калъф

Калъфът на завивката може да бъде изработен от памучна батиста, плътно изтъкана материя, приятна на допир и пълнежът не може да излезе.

Как да поддържате Вашата завивка

Открийте повече

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Безопасност при детските завивки

Безопасност при детските завивки

Любимата завивка на купувача

Любимата завивка на купувача

Грижа и поддръжка на завивките и възглавниците

Грижа и поддръжка на завивките и възглавниците