Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

5 съвета за по-лесно самостоятелно сглобяване на мебели

5 съвета за самостоятелно сглобяване на мебели

Обожавам да сглобявам мебели. За мен това е един вид конструктор "Лего" за възрастни. А най-хубавата част е, когато е налице сглобената мебел и знам, че съм се справил сам. Чувството на удовлетворение е неописуемо. Разбирам, че това не важи за всички с еднаква сила. Да, част от моите познати са с техническа мисъл, заредени с търпение и дори нямат нужда от инструкции. Другата част,… те имат нужда от помощ.

Ето защо реших да дам 5 съвета, които ще Ви улеснят значително при самостоятелното сглобяване на мебели.

Подготовка

Подготовката, преди дори да помислите да отворите кутиите, ще Ви позволи да достигнете до желания резултат много бързо. Разбира се, ако имате гумен чук, винтоверт и допълнителни инструменти е полезно, но трябва да направите още няколко неща:

  • Пространство – перфектният вариант е да имате място, където ще поставите въпросната мебел. Трябва да се движите свободно и да не загубите малките части под тоновете хартия и картон.
  • Протекция – постелете подложка или старо одеяло, върху което да сглобявате. По този начин ще предпазите едновременно мебелите и пода от надраскване.
  • Осветление – важна част от процеса на сглобяване на мебелите. Невинаги ще свършите в рамките на 1-2 часа, понякога може да отнеме цели нощи, докато постигнете желания резултат. Подсигурете си светлина – дръпнете завесите и щорите, светнете лампите и домъкнете помощни фенери.
  • Безопасност – да, сглобяването на този вид мебели не е опасно. В най-лошия случай, може да Ви се набие треска или да се прещипете, напасвайки частите. Но за едно бебе или за малко дете съществуват множество опасности. Съветвам Ви да държите малките помощници далеч от работния процес, за да Ви е по-спокойно.

Преди да започнем сглобяването...

Сглобяването на мебели не изисква физически усилия. Не е маратон или покоряване на висок планински връх, но трябва концентрация и спокойствие. Те се постигат при определени условия.

  • Гориво – не започвайте работа на гладен стомах. Това състояние само ще доведе до излишни нерви.
  • Време – ако се опитвате да спазите някакъв график, бързайки ще направите повече грешки. Ако нямате достатъчно време да работите спокойно, по-добре оставете сглобяването за друг ден.
  • Внимание -  невинаги можете да започнете проекта си в състояние на пълно спокойствие. Ако имаме достатъчно време, най-вероятно ще да медитираме 30 минути преди всяка задача и така всичко щеше да върви по мед и масло. Най-важното е да се съсредоточим върху належащата задача.

Сортирайте

Разопаковайте всички кутии и намерете отделните части. Обикновено са обозначени в началото на упътванията. Разделете и обкова, за да е нагледно всичко и да можете да го намерите бързо.

Сортирайте

По този начин можете и да се уверите, че имате достатъчен брой от всички елементи за сглобяването. Ако нещо липсва, винаги можете да се свържете с магазини или отдел обслужване на клиенти и те ще Ви набавят резервната част.

Четете

Да, повечето инструкции за сглобяване на мебели се състоят от картинки със стрелки и цифри, но като се запознаете с поредицата от действия, които трябва да извършите, вероятността да сгрешите по време на сглобяването е по-малка.

инструкции за сглобяване

За някои мебели има и онлайн ръководства, които могат да бъдат от изключителна полза, ако се затрудните в разчитането на инструкциите: някоя част не пасва или крайният резултат изглежда различно от показаното в брошурата.

Да се захващаме за работа

И запомнете, внимателно и спокойно, по този начин ще завършите всичко много по-бързо, отколкото ако сте една голяма топка с нерви.

  • Бъдете методични. Ако забележите проблем, като изкривен рафт или недобре завит болт, поправете го мигновено, ако го оставите за по-късно ще е много по-трудно.
  • Ако нещо не Ви се получава – вземете си малко почивка. Отделете се, както мислено, така и физически от проекта по сглобяване. Когато се върнете с нови сили, ще Ви се стори много по-лесно.
  • Не натягайте болтовете. Добре стегнатите винтове са за предпочитане, но не забравяйте, че голяма част от тези мебели са изработени от дървесни частици, а не от масивна дървесина. Ето защо използването на винтоверт е препоръчително, само ако знаете как да боравите с него.

  • Ако счупите някоя част – не е края на света. Свържете се с магазина, от който сте закупили артикула, или с отдела по обслужване на клиенти и те ще Ви помогнат с резервна част.
  • Невинаги работата с партньор е по-лесният вариант. Освен ако нямате приятел, с който се допълвате и работите добре в екип. Аз обичам да работя сам и търся помощ, когато завършената мебел трябва да се вдигне или премести.

Открийте повече

Открийте подходящото надуваемо легло

Открийте подходящото надуваемо легло

Видео: Как да поддържате дървените си градински мебели

Видео: Как да поддържате дървените си градински мебели

Как да премахнем плесента от градинската мебел?

Как да премахнем плесента от градинската мебел?

Поддръжка на дървена градинска мебел

Поддръжка на дървена градинска мебел