Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Светещи дървета на открито в дървен вътрешен двор с градински мебели.

Съвети за безопасност за външно коледно осветление

Коледа е време за светлина, а външното коледно осветление е очарователна традиция, която очакваме с нетърпение в тъмните есенни и зимни вечери. Но преди да украсите градината, алеята или балкона си с външно осветление, трябва да имате предвид няколко неща. Например, сигурни ли сте, че външното Ви коледно осветление е съобразено със съседите Ви? Сигурни ли сте, че коледното осветление е настроено правилно и че е енергоспестяващо?

 

Събрахме 9 отлични съвета как да постигнете красиво и безопасно коледно осветление, без сметката Ви за ток да се окаже непосилна и без съседът Ви да иска да извади щепсела! Вижте пълния списък в долната част.

Външното осветление осигурява топлина в студено време

Верижните и мрежестите лампички са едни от най-лесните начини за създаване на коледна атмосфера на открито. Това е практичен начин за украса, тъй като светлинните вериги и мрежи могат да се увиват около повечето неща. Това ги прави идеални за балкони, храсти, дървета и дори за стълбове.

Близък план на малко светещо дърво пред шезлонг.

 

Страхотното външно коледно осветление не изисква непременно градина. Ако разполагате с балкон или малка открита площ, можете лесно да окачите светлини на парапета на балкона или да поставите малко светещо дърво.

Друг начин за декорация на открито е използването на очарователни фенери. Те изглеждат красиво както на входната врата, така и на балкона.

Използвайте само осветителни тела, подходящи открито пространство

Когато поставяте външно коледно осветление, е важно да използвате лампички, които са предназначени за използване на открито. Светлините в помещенията не са подходящи за използване на открито. Влагата може лесно да проникне в осветителните тела и да предизвика късо съединение. Коледното осветление на открито е по-устойчиво от гледна точка на качеството и по-добре издържа на влага, замръзване и силен вятър.

Ако дадена светлинна верига е подходяща за използване на открито, това е ясно посочено на опаковката. Също така трябва да изберете светещ гирлянд с маркировка CE. Това означава, че той отговаря на законовите изисквания за безопасност.

Светлинна верига на елхов клон.

Пестете енергия с коледни LED лампички

Външните лампи носят радост през тъмните есенни и зимни месеци и можете да осветите дома си с малко електроенергия. Всички външни осветителни тела в асортимента на JYSK са изработени с LED светлини. Светодиодните лампи имат експлоатационен живот от около 50 000 часа светлина и използват до 90% по-малко енергия. Комбинирането на LED светлини с функция за таймер гарантира, че сметката Ви за електроенергия за външни коледни светлини е сведена до минимум.

Друго предимство на външното коледно осветление с функция за включване и изключване е, че можете да намалите потреблението на енергия през деня, когато осветлението така или иначе не се вижда.

 

Трябва да знаете, че LED осветлението има различни нюанси на бялото: например топло жълтеникаво бяло и студено синкаво бяло. Затова е добре да проверите дали външното Ви осветление има желания цвят. Най-лесният начин да се уверите в това е да видите включените светлини, преди да изберете коледното осветление.

Бъдете внимателни - изключвайте коледните си лампички

Коледното осветление на открито има за цел да създаде очарователна коледна атмосфера. За да запазите коледния мир и уют, е важно да обмислите местоположението на коледните си лампички, така че осветлението да не пречи на съседа Ви.

Ако използвате лампички с функция таймер, коледните лампички ще се включват и изключват автоматично. Така гарантирате, че осветлението винаги ще бъде изключено в желаното време и съседите Ви няма да бъдат обезпокоявани от светлина през нощта.

Светещи дървета на открито в дървен вътрешен двор с градински мебели.

9-те съвета за външно коледно осветление

Ако следвате съветите по-долу, ще бъдете добре подготвени за поставянето на тазгодишното външно коледно осветление:

  1. Спестете от сметките си за електроенергия, като украсите с коледни LED лампички и използвате функцията за таймер, за да не включвате светлината излишно.
  2. Винаги проверявайте дали светлинната верига е предназначена за използване на открито и дали има маркировка CE.
  3. Преди да купите външно осветление, проверете дали цветът е в желания от Вас нюанс.
  4. 3-контактният щепсел за заземяване е по-безопасен за външно осветление от обикновения щепсел.
  5. Проверете дали превключвателят HFI/HPFI работи за Вашето външно осветление, преди да включите захранването. Така ще избегнете шок при поставянето на коледните лампички.
  6. Ако използвате удължител или трансформатор за Вашите външни коледни лампички, връзките трябва да са плътно затворени, за да може устройството да се използва на открито.
  7. Не допускайте кабелът да се заклещи в отвори на врати или прозорци, в противен случай рискувате да се получи нарязване на кабела, което може да доведе до токов удар или пожар.
  8. Ако свързвате коледните си лампички към външен контакт, той трябва да бъде монтиран от квалифициран монтажник, тъй като е забранено сами да монтирате външни електрически контакти.
  9. След като свалите външните коледни лампички, трябва да ги съхранявате на сухо място - за предпочитане в оригиналната опаковка на гирляндите, за да бъдат оптимално защитени.

Открийте повече

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса