Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на интериорните мебелите с намаления до 50%!

Външно коледно осветление

Външно коледно осветление

Дата:

Категория: Коледа

Коледа е прекрасен зимен празник, който свързваме с много светлина и уют. С нетърпение и вълнение очакваме вълшебната вечер, заредена с магията на приказката и многобройните изненади. За да направим Коледа незабравима, с помощта на външното осветление ще изкараме празничния дух навън. Преди да декорирате градината, терасата или верандата с коледни светлинки, трябва да се съобразите със съседите, поставяйки разноцветни лампички? Правилно ли е свързано и дали е енергоспестяващо осветлението?

Събрахме седем съвета, които ще Ви помогнат да постигнете красиво и безопасно коледно осветление, без това да се отрази на сметката за ток или да тормози съседите.

Външното осветление придава топлина през студените нощи

Светлинните вериги и мрежи са може би най-лесния начин да пресъздадете частица от коледното настроение и навън. Те са практична декорация, тъй като лесно могат да бъдат увити или окачени навсякъде. Чудесно решение за терасата, храстите пред дома, дървета и дори стълбове. Ако искате да бъдете креативни, комбинирайте светлинни вериги с форми на дръвчета и ледени висулки.

Външното коледно осветление не е за градина. Ако имате тераса или малко пространство пред дома, можете да окачите светлинките на парапета на балкона или да поставите светещо дърво. Друг вариант за декорация - осветете пътеката към входната врата с фенери. Това е класически трик, с който ще впечатлите Вашите гости да се потопят в друга епоха. Не забравяйте, че не трябва да има лесно запалими обекти в близост, както и известно покритие, за да не гаснат свещите.

Използвайте светлинни вериги подходящи за навън 

Ако искате да поставите коледно осветление навън, изберете светлини, чието предназначение е за тази цел. Обикновените светлинни вериги не са подходящи, тъй като влагата лесно ще доведе до късо съединение. Тези, които са за външна употреба са по-устойчиви на влага, студ и вятър.

Ако светлинната верига е подходяща за използване навън, това ще бъде ясно изписано на опаковката. Уверете се, че избраният от Вас артикул притежава СЕ маркировка. Това означава, че продуктът е сертифициран съгласно закона.

Външно коледно осветление

Покажете уважение – изгасяйте коледните светлини

Външното коледно осветление има за цел да създаде уютна коледна атмосфера. За да запазите това чувство на спокойствие и комфорт, трябва да предвидите къде и как да разположите светлините и дали те не пречат на съня на Вашите съседи. Етикетът повелява те да не блестят директно в дневната или спалнята.

Ако използвате осветление с таймер, можете да ги нагласите да се изгасят сами. Това ще гарантира, че те няма да са включени в неподходящ момент. Друг плюс на този вид осветление е, че можете да ги нагласите да се изключват сами и през светлите периоди на деня, когато и без друго ще бъдат незабележими.

Енергоспестяване с LED коледно осветление

Ако тази година се замисляте да подмените коледните светлини, изберете LED крушки. Този вид осветление има живот от около 50 000 часа светлина и използва до 90% по-малко електроенергия. В комбинация с таймер, ще си подсигурите малка сметка за ток.

Но имайте предвид, че LED осветлението се предлага с различни нюанси. Например - с топъл жълтеникав оттенък или със студен син блясък. Съветваме Ви да ги изпробвате преди да ги закупите.

Външно коледно осветление

7 съвета за външно коледно осветление

Ако следвате съветите по-долу, ще бъдете добре подготвени да инсталирате тазгодишното коледно осветление навън:

  • Винаги проверявайте дали светлините са предназначени за външна употреба и дали имат CE маркировка.
  • Преди да закупите желания артикул, проверете дали Ви допада блясъка на осветлението.
  • Използвайте удължител, предназначен за навън.
  • Проверете дали ключа за включване на осветлението работи правилно, за да избегнете късо съединение или токов удар.
  • Избягвайте да прищипвате кабелите с вратата или прозорците.
  • За да намалите консумацията на електричество, използвайте LED осветление.
  • Когато премине сезона, съхранявайте светлините на сухо място.