Стилни градински чадъри и сенници

Градинските чадъри служат както за практични, така и за естетически цели на открито, като осигуряват сянка и добавят декоративен щрих. Чадърите, произлизащи от френската дума "parasol", която означава "за предпазване от слънцето", са били исторически свързани с елегантност и изтънченост. Градинските чадъри на JYSK се предлагат в различни форми, размери и стилове, за да отговарят на различни предпочитания и пространства. Някои са оборудвани с механизми за лесно отваряне, затваряне и накланяне за регулиране на ъгъла на сянката през целия ден. Други пък са идеални за малки балкони, защото са срязани наполовина и могат да бъдат поставени до стената. Градинските чадъри често са черни или сиви - изберете зелен, син или бежов чадър вместо тях и вдъхнете живот на терасата или балкона си. Не забравяйте да купите основа за чадър.

Кой чадър да изберете?

Чадърът не е просто чадър. Има много различни видове, в зависимост от това дали разполагате с голяма градина и тераса, или с малък балкон. Помислете и дали да изберете чадър с ръчно управление, при който лесно можете да вдигате и спускате платното, като завъртите дръжката, или чадър с кабел, който е по-ръчен и изисква малко повече усилия.

  • Висящ чадър - този тип чадър е интелигентен, защото може да се постави отстрани, така че да не пречи, като оставя достатъчно място за градинските мебели. Не забравяйте да купите тежка основа за чадър.
  • Чадър за балкон - не само собствениците на градини имат нужда от чадър. Когато живеете в апартамент и разполагате с балкон, е хубаво да можете да се сгушите на сянка под балконски чадър. Той се различава от обикновения чадър по това, че заема само половината от пространството, така че може да бъде поставен до стената.
  • Сгъваем чадър - когато слънцето е ниско, този тип чадър е интелигентен, защото може да се накланя, за да създава сянка, където пожелаете. Така ще можете да седите на сянка през целия ден.

В JYSK разполагаме с широка и вълнуваща гама от чадъри в много цветове и модели, което Ви позволява да изберете чадъра, който отговаря на Вашия вътрешен двор и на Вашия стил. Изберете градински възглавници в цвят, съответстващ на цвета на чадъра, или създайте цветна вселена от контрастни цветове и райета.

Предимства на градинските чадъри

Градинските чадъри предлагат няколко предимства, което ги прави популярен избор за външни пространства:

  1. Слънцезащита: Едно от основните предимства на градинските чадъри е способността им да осигуряват сянка и да предпазват от вредните UV лъчи. Тази защита помага за предотвратяване на слънчеви изгаряния и намалява риска от дълготрайно увреждане от слънцето, насърчавайки комфорта и безопасността на открито.
  2. Контрол на температурата: Като блокират пряката слънчева светлина, градинските чадъри помагат за регулиране на температурите на открито, поддържайки ги по-хладни, особено през горещите летни дни. Това прави излежаването, храненето и общуването на открито по-приятно за гостите.
  3. Защита: В допълнение към защитата срещу слънцето, градинските чадъри осигуряват подслон от други метеорологични елементи като лек дъжд или ръмеж. Въпреки че не са подходящи за силен дъжд или силен вятър, те предлагат известна защита при меки метеорологични условия, което позволява дейностите на открито да продължат дори при лошо време.
  4. Естетична привлекателност: Градинските чадъри се предлагат в различни цветове, шарки и стилове, което им позволява да подобрят визуалната привлекателност на външните пространства. Независимо дали се съгласуват със съществуващия декор или правят изявление със смели дизайни, чадърите могат да добавят характер и чар към градини, вътрешни дворове и места за сядане на открито.
  5. Издръжливост и дълголетие: Висококачествените градински чадъри са проектирани да издържат на външни условия, включващи здрави рамки и издръжливи материали на сенника, които са устойчиви на избледняване, разкъсване и плесен.

Сенници за градината

Сенникът е многофункционален и декоративен елемент, който обикновено се използва в различни настройки за осигуряване на подслон, сянка или декоративна украса. Обикновено се състои от покритие, окачено над главата. Във външните пространства сенниците често се използват, за да предложат защита от слънчева светлина, дъжд и вятър. Те могат да бъдат намерени в градини, вътрешни дворове, паркове и събития на открито като сватби или фестивали. Сенниците осигуряват сянка, създавайки удобни зони за почивка, хранене или общуване, особено през горещите слънчеви дни. Освен това те предлагат подслон от лек дъждовен дъжд, което позволява дейностите на открито да продължат без прекъсване. JYSK предлага сенници в светли цветове, които могат лесно да се окачат във двора или градината.