Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмицата на интериорните мебели - спестете до 50%!

3 правила при избор на модерна градинска мебел

3 правила при избор на модерна градинска мебел

Новата градинска мебел може да се окаже сериозна инвестиция. За да Ви донесе радост тази покупка, Вашият избор трябва да е точен. Най-важното е да се съобразите със следните условия: поддръжка, стил и с колко място разполагате в градината или на терасата. На какво държите? - Вашата нова градинска мебел да не изисква поддръжка и да я оставите навън - от началото на април до края на септември, или да е комфортна и приятна на външен вид.

Ето и няколко съвета с какво точно да се съобразите преди покупката в най-близкия магазин.

Размер, пространство, място за сядане

С колко пространство разполагате - просторна градина или слънчева тераса? А може би имате малък и кокетен балкон? Преди да се хвърлите в покупки и да изберете комплект, събиращ Вашето семейство, близки, приятели и съседи, помислете добре за Вашите ежедневни нужди, а не за моментите когато имате повече гости и предлагате сгъваеми столове. Сгъваемите столове са лесни за съхранение и няма да отнемат от ценното пространство. Дори и да разполагате с най-голямата градина, може би желаете да запазите малко място за други дейности, например игри с децата.

Както и в интериорния дизайн, така и тук е важно разположението в пространството - да има място за минаване, за фенери и соларни лампи, може би имате големи саксии с цветя и други декорации, които ще добавят приятна атмосфера на терасата или в градината.

Комплект за отдих

 

Комплект за отдих в градина

 

Комплект за отдих в градина

 

Комплект за отдих

Къде ще използвате градинския комплект?

Обичате ли да закусвате или вечеряте на открито - в градината или на терасата, или просто релаксирате с любима книга в ръка? За ценителите на добрата кухня, които споделят вкусно приготвена храна с близки и приятели, един комплект за бистро или такъв с по-голяма маса и повече столове, ще бъде перфектен избор. Ако предпочитате да се наслаждавате на слънчевите лъчи, излежавайки се като котка, комплект за релаксация или един шезлонг е най-доброто предложение.

Стифиращи градински столове и маса в двор

 

Комплект за отдих

 

Комплект за отдих

Градинска мебел, която може да бъде оставена навън: материали и поддръжка

Трябва да имате предвид какви материали предпочитате и как трябва да бъдат поддържани. Мебелите от изкуствена дървесина (артууд), ратан и алуминий могат да бъдат оставени почти през целия сезон. Почистват се с помощта на сапунена вода. Ратанът и алуминият са изключително леки материали, ето защо мебелите, изработени от тях, са лесни за пренасяне и преместване. Артикулите, изработени от твърда дървесина се славят като едни от най-качествените, но изискват малко повече грижа. Те трябва да бъдат третирани с масло, за да удължите живота им и да запазите качествата на дървото. И не на последно място, мебелите от пластмаса са подходящ избор за всеки бюджет, тъй като те са сравнително евтини, комфортни, а при правилно съхранение ще Ви радват няколко сезона.

Външен вид и стил

И на последно място, но не и по важност, как искате да изглежда Вашата градина или тераса? Функционалността на 50-те години с изчистени линии, от метал и дърво? А защо не нещо по-женствено, като ратан и ярки цветове? Без значение какво ще изберете, можете да обогатите вида на мебелите с градински аксесоари.

Маса за бистро с два стола в градина

 

Градинска маса за бистро с два стола

 

Комплект градинско бистро


Приятно пазаруване!

Открийте повече

Съвети за безопасност за външно коледно осветление

Красиви плажни принадлежности

Как да украсим балкона или малкия си двор?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Открийте най-близкия до Вас JYSK магазин

Получете съвет и съдействие от нашите JYSK служители и открийте широкия ни асортимент в магазина.