Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Градина с градински комплект, градинско кресло и много цветарници и разнообразие от саксии.

Идеи за зелен вътрешен двор

Цветята и зелените растения са малките вълшебства, които придават приветлив вид на терасата или градината. Радостта Ви през пролетта ще неописуема, ако решите да отглеждате подправки и зеленчуци в саксии. Ще се потопите в малките тайнства на природата. Как да разположите всички саксии така, че те да изглеждат добре? Отговорът на този въпрос ще получите в тази статия. Ето и нашите пет съвета за аранжиране на градината или терасата:

1. Използвайте височината:

Цветарник и голяма саксия на слънчево място в градината.


Избягвайте да поставяте всички растения директно на земята. Използвайте стойки за саксии и цветарници в различни размери. Защо не и модели, които могат да бъдат окачени на стената, за да постигнете интересен и динамичен вид. С помощта на саксиите и цветарниците ще „скриете“ оградата, нуждаеща се от боядисване, или неприветливата стена.

2. Групирайте саксиите и растенията:


В градска обстановка често градинарството се свежда до растения в саксии. Изключително лесно и забавно е, но не забравяйте да групирате съдовете за цветя. Ако поставите по едно от тях във всеки ъгъл на терасата или градината, растенията ще изглеждат самотни и ще се изгубят в пространството. За да постигнете естетически вид, групирайте ги по две или три саксии, в близост една до друга. По този начин те ще си „помогнат“ и ще се откроят.

3. Саксиите не трябва необезателно да си пасват:


Разнообразието от материали, цветове и форми ще Ви изненада. Събирайки саксии с различни билки, подправки и цветя, те се допълват взаимно, сякаш точно така трябва да изглежда комбинацията.

4. Билки и подправки в саксии:

Керамична саксия, фенер и дъска с хляб и плодове на градинска маса.


Към градинската маса добавете саксии с билки и подправки. Насладете им се, винаги ще имате свежа зеленина на масата си.

5. Добавете фенери към саксиите в градината:


Когато става въпрос за декорация на терасата или градината, допълнете я с фенер. Разположете го между саксиите. Цветята ще изглеждат приказни, когато се смрачи. Още една основателна причина да разполагате с декоративен фенер: ще осветите далечните краища на терасата или градината. Така ще постигнете оптическа илюзия за по-голямо пространство.   

Открийте повече

Ръководство за избор на правилната беседка

Ръководство за избор на правилната беседка

Ръководство: Намерете подходящия градински чадър

Ръководство: Намерете подходящия градински чадър

Ръководство: Изберете правилната кутия за възглавници

Ръководство: Изберете правилната кутия за възглавници

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?