Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Как да използваме изкуствени кожи в домашния интериор

Изкуствени кожи в домашния интериор

Изкуствената кожа е модерен акцент в интериорния дизайн. Тази материя е актуален аксесоар не само в домашния интериор, но и чудесно се вписва в украсата на градинската мебел. Защо? - модерният и минималистичен скандинавски дизайн има нужда от цвят, текстура и топлина.

Икуствена кожа TAKS на терасата

В момента се завръщаме към луксозните интериори с декор, който се усеща при допир. Дълго време тенденцията беше съвкупност от изчистени линии, модерни материали и студени неутрални цветове. Сега хората искат колкото се може повече комфорт.

Въпреки че не е естествена кожа, текстурата и мекотата, която добавя в жилището, е незаменима. Все пак не прекалявайте и не се впускайте в пазаруване на пухкави и космати предмети. Нашите експерти Ви предлагат няколко съвета как да декорирате Вашия дом с изкуствена кожа.

1.  Добавете изкуствена кожа в пространство, нуждаещо се от текстура

Обикновено изкуствената кожа се добавя в изчистени пространства, за да ги направите приветливи.

Пухкава възглавница на пода

Когато използвате изкуствена кожа, потърсете най-изчистеното място в стаята. Загледайте се в пространството, което искате да аранжирате и ако всичко е добре подредено и изчистено, трябва Ви нещо пищно и приветливо да разчупи интериора. С помощта на декоративна възглавница, постелка или одеяло ще постегнете желаното вълшебство.

2. Ограничете се до един-два артикула

Ако искате да използвате изкуствена кожа под формата на декоративни възглавници, килим или одеяло, изберете най-много два варианта. Ограничите се до един-два акцента, стратегически разположени в стаята. В противен случай рискувате да превърнете помещението в току-що излязло от Антарктика. Само един аксесоар е достатъчен да подчертае изтънчения Ви вкус.

Декоративна възглавница с дълъг косъм

Един от основните съвети, към които се придържат интериорните ни дизайнери, е: „Когато не сте сигурни колко точно да използвате, изберете по-малко и не прекалявайте.“

Изкуствена кожа на пода

Това се отнася и за използването на изкуствена кожа в домашния интериор. Линията между изискания акцент, който можете да добавите, и помещение, обзаведено от някоя рок звезда, е много тънка. С една единствена възглавница ще постигнете необходимата текстура, без да се набива на очи и без да прекалявате.

3. Предвидете цвета и дължината на косъма

Преди да преобразите Вашия дом, трябва да направите малко проучване. Търсете артикули с по-дълъг косъм, за да не изглежда прекалено изкуствена кожата. Разнообразието в тоновете е чудесно решение, не се избирайте монотонно бяло или сиво. Потърсете изкуствена кожа в богата цветова гама.

Деко възглавница в розово или в синьо

И не на последно място, не забравяйте, че ако търсите по-светли цветове, кремавите изглеждат много по-добре, отколкото чисто бялото.

4. По-светли цветове, по-дълго време

Ако не желаете да подменяте аксесоарите от изкуствена кожа през годината, решението се крие в по-светлите цветове.

Одеяла изкуствена кожа

Изкуствената кожа може да се окаже прекрасно допълнение през цялата година, особено ако разчитате на по-светли тонове в жилището, например крем или сиво. По-тъмните и топли цветове са подходящи за зимните и есенните месеци.

Изкуствена кожа на кушетката

Да не забравяме, че по-светлите цветове се вписват в интериор, където са използвани модерните – тъмносиньо и розово. Привнасят и много настроение в интериорите с бохемски стил.

5. Комбинирайте с правилни материали

Изкуствената кожа е един прекрасен начин да преобразите студени и модерни пространства в уютни. Изключително забавно е да комбинирате противоположностите. Ако имате модерно жилище, внесете малко изкуствена кожа. Например на онези минималистични пластмасови столове и ще постигнете контраст с нотка уют.

Икуствена кожа върху столове

Изкуствената кожа се комбинира с множество материи - коприна, тежък текстил, вълна.

6. Започнете от спалнята

Ако се чудите от къде да започнете, спалнята е най-логичният отговор, защото е толкова уютна. Следва всекидневната с любимото канапе. А ако имате домашни любимци, изкуствената кожа ще се превърне в любимото им място за сън.

Одеяло с аспект на изкуствена кожа


Изкуствена кожа на канапето

Не се страхувайте да използвате изкуствена кожа в официални пространства. Например, бяла изкуствена кожа на офис стол, ще направи работната обстановка по-приятна и ще отрази светлината интересен начин, без да нарушава формалността на помещението.

7. Поставете изкуствена кожа на място, където хората могат да я докоснат

Изкуствената кожа съчетава в себе си излъчване на изобилие и уют, както и качеството да направи стаята привлекателна.

Декоративни възглавници в спалнята

Изкуствената кожа прави пространството приветливо. Хората обичат да усещат нещата около себе си. Ако в стая присъства нещо меко и приятно на допир, ще ги накара да се запътят към него и да го докоснат.

Постелка с аспект изкуствена кожа

Ето защо поставете изкуствената кожа на достъпно място, без значение дали става въпрос за пухкав килим или меко одеяло.

8. Проверете дали може да се пере

Изкуствената кожа се поддържа, като се пере в хладка вода и я окачите да изсъхне. Нашият съвет е да проверите етикета. Обърнете внимание как се поддържа. Ако не можете да я изперете, най-вероятно ще я изхвърлите след известно време.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача