Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Венециански, ролетни и плисирани щори.

Как да почистим завесите и щорите?

Почистването на завесите и щорите не е толкова трудно, колкото изглежда. С няколко полезни съвета почистването ще стане детска игра.

Пране на завесите

Разбира се, трябва да следвате инструкциите на етикета на готовите завеси. Изберете точния цикъл на пералнята – програмата за вълна, на ниски обороти. Важно е нивото на водата да е високо, то ще запази материята. Ако имате големи завеси, обмислете вариант за две пранета, вместо да наблъсквате всичко в пералнята.

Ако не сте сигурни, че завесите Ви могат да бъдат пуснати в пералня, винаги можете да ги изперете на ръка. Без значение как сте ги изпрали, окачете ги влажни, за да избегнете досадното смачкване. Изцедете ги добре или ги изцентрофугирайте на ниски обороти и поставете кърпа под тях, за да не намокрите пода.

Почистване на венециански щори

Най-лесният начин да почистите венецианските си щори е с четка или микрофибърна кърпа. Мазни ли са? - тогава една влажна кърпа ще Ви свърши работа, използвайте чиста вода и добавете малко сапун, ако е необходимо.

Не Ви препоръчваме да смъкнете щорите, за да ги измиете. Това също е вариант, но отнема прекалено много време. Алуминиевите венециански щори лесно се напукват отстрани, ето защо трябва да бъдете внимателни. Поставете ги внимателно във ваната или под душа и ги измийте с мека четка и топла вода, малко препарат и оцет. Можете да добавите и разтвор против петна, за да не останат такива при съхнене. Оставете ги да се отцедят преди да ги поставите отново.

Почистване на вертикални щори

Вертикалните щори могат да бъдат забърсани с микрофибърна кърпа или четка за прах. Ако са изключително зацапани, летвите могат да бъдат смъкнати и измити на ръка. Внимавайте да не ги прегънете. Почистването на този вид щори трябва да бъде внимателно, със студена вода. Някои щори издържат на температури до 30 градуса. Преди да започнете с почистването прочетете внимателно инструкциите.

Плисирани щори

Плисираните щори могат да бъдат почистени с микрофибърна кърпа или влажен парцал.

Ролетни щори

Ролетните щори не се замърсяват толкова лесно, тъй като те са често сгънати или в напълно вертикално положение. Но ако все пак трябва да ги почистите, това може да стане лесно и бързо с кърпа или прахосмукачка.

Римски щори

Римските щори могат лесно да бъдат почистени с кърпа или четка. Ако сте се заредили с търпение, можете да ги смъкнете и да ги измиете, но внимавайте, тъй като могат лесно да се оплетат.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Любимото спално бельо на купувача