Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Градински хамак и висящ стол на открито.

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Хамакът е стилна външна алтернатива на типичните мебели, като градински столове, пейки и дивани. С допълнителен комфорт от възглавници и одеяла, седнете и се насладете на студена напитка и любимата си книга или подкаст. Няма да отнеме много време, преди вашият хамак или висящ стол да се превърне в новия ви най-добър приятел за сезона на открито.

Има много различни видове хамаци, висящи столове и други подобни удобни опции за сядане, така че кой трябва да изберете? Нека ви напътстваме.

Хамак за градина с дървета

Ако имате градина с дървета или стълбове за окачване, тогава класически въжен хамак като BERGFINK е чудесен вариант за вас. Този тип класически хамак е издържал теста на времето.

Поставяне и окачване

Ако планирате да използвате хамака, добра идея е да го поставите в тих ъгъл на градината, където можете да се насладите на спокоен следобед на слънце или на сянка. Ако вашите деца ползват хамака, поставете го централно, където можете да ги държите под око.

Използвайте тези указания за окачване на хамака:

Разстояние: Разстоянието между вашите точки на окачване (дървета или стълбове) трябва да е 4-4,5 метра.

Точки за окачване: Можете да окачите хамака между две дървета, два стълба или по един от всеки. Уверете се, че дърветата са силни и здрави и могат да издържат теглото ви. Също така се уверете, че няма да нараните дърветата си, като използвате ремъци, които няма да навредят на кората.

Височина: Долната част на хамака трябва да е между коляното и бедрото, когато никой не лежи на хамака. Когато легнете в хамака, той ще се отпусне още 10-20 см към земята.

Хамакът трябва да е достатъчно нисък, за да можете да излезете от него, без да загубите равновесие. В същото време трябва да е достатъчно високо, за да не докосвате земята с гърба си, когато лежите в хамака.

Висящ стол за релакс

Ако нямате градина с дървета или други възможности за окачване, не е нужно да се отказвате. Висящият стол със стойка е чудесен избор както за по-малки, така и за по-големи външни пространства.

Едно от предимствата на висящия стол е, че не е необходимо да пробивате дупки, за да го окачите. Той ще добави стил към вашето външно пространство и ще ви помогне да се отпуснете.

Висящ стол със стойка на двор.

С висящия стол GJERN можете да се облегнете назад, докато слушате любимата си музика или подкаст или четете любимата си книга. Той се предлага в два цвята (бежово и черно) и безпроблемно допълва другите ви градинска мебел. За да увеличите комфорта още повече, добавете допълнителна възглавница и извадете меко одеяло.

Не забравяйте да проверите дали имате необходимото място за висящия стол. Както GJERN, така и GUNGERNE са високи над 180 см и това може да бъде малко предизвикателство, ако ги сглобявате в тясно пространство.

Сив висящ стол на балкон.

Дори ако външното ви пространство е по-малко, не трябва да се отказвате от следобедите, наслаждавайки се на нежно люлеене. Стол като DANNEMARE може да ви даде както малко движение, така и усещане за стабилност и контрол. DANNEMARE има както възглавница за седалката, така и възглавница за гърба, и двете с изключително издръжливо покритие, за да ви е удобно.

Градински стол с възглавници за седалка и за гръб на открито.
Градински стол DANNEMARE сив
325 ЛВ./бр.
449 ЛВ. /бр.
Спестете 27%

Ако предпочитате да сядате на по-стабилна основа, то градинското кресло HALVREBENE е вашата мебел. Допълнено с малък сенник над главата, това кресло предлага допълнителна нотка на интимност за едно наистина завладяващо изживяване.

Люлка за двама

Докато хамаците и висящите столове са предимно за един човек, люлката е подходяща за двама души.

Един от практичните детайли на люлката JUELSMINDE е сенникът, който ви помага да останете на сянка. Тъй като е по-голяма в сравнение с повечето други хамаци и висящи столове, тя ще бъде прекрасен център на вашето външно пространство и чудесна за забавление на гости. Не забравяйте да украсите вашето пространство с фенери и светлини, за да създадете невероятна атмосфера.

Сива люлка с възглавници и одеяло в градина.

Открийте повече

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса