Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Триместен диван със заоблена облегалка и подлакътници

Мебели със заоблени форми отново са на мода

Загледайте се около Вас. Без значение къде сте - вкъщи или в офиса. Как изглеждат мебелите? Най-вероятно ще забележите правоъгълни форми - с ъгли на 90 градуса. Това е нещо обичайно. Както жилищните сгради, така и мебелите са конструирани с тези форми.

В интериорния дизайн се прокрадва и тенденцията със заоблени линии. Този вид мебели се налагат, благодарение на големия достъп до информация. Вероятността да се превърнат в тренд е осезаема. Табуретки, канапета, кресла, столове, маси, дори и бюфети с чекмеджета със заоблени линии са само част от възможностите да освежите Вашия дом през 2019.

От Викторианската епоха до днес

Заоблените линии са характерни за дизайна на 60 – 70-те години на миналия век. Женствени и деликатни, мебелите са интересен акцент, благодарение на меките форми, сякаш изваяни от майката природа.


Заобленият дизайн е привличал вниманието още преди 70-те години на миналия век. Още стилът Ар Нуво внася изваяните извивки в изкуството и архитектурата. Канапетата през тази епоха са с характерна извивка за облегалката и подлакътниците, сякаш са по формата на тялото. Краката на тези мебели са с извивки, придаващи елегантност и завършен вид.

Как да внесете заобления дизайн и във вашия дом?

Заоблените линии ще придадат лека ексцентричност в помещението и винаги ще привличат вниманието. Разбира се, те имат своите плюсове и минуси, а аранжирането им може да се окаже трудно. Ето и няколко идеи за заоблена мебел в дома.

Размерите

Ако във Вашия дом преобладават правите линии и 90-градусовите ъгли, но искате да разчупите този стил, започнете с малки акценти. Например табуретки, нощно шкафче или маса за кафе. Този вид мебели лесно ще се впишат във всеки интериор, ще бъдат забелязани, но няма да бъдат натрапчиви.


Ако сте готови за драстични промени, изберете масивна мебел - легло със заоблени ъгли или пък канапе. В този вариант те ще бъдат акцент в стаята. За да постигнете закачлив контраст, изберете мебели с правилни форми за останалата част от стаята.

Симетрия

Симетрията в интериорния дизайн подсилва усещането за комфорт. Две еднакви части от мебелировката в различните краища на стаята не само ще уравновесят пространството, но са практичен избор, отколкото скупчването им на едно място.

За малките помещения

Основният проблем в малките жилища е пространството, винаги е недостатъчно. Заоблените мебели създават илюзията за простор, заемат малко място и са удобни. Например в дългия тесен коридор една кръгла масичка, ситуирана в ъгъла, ще изглежда стилно, отколкото правоъгълна конзолна маса. В спалнята или дневната, едно от креслата може да замените с мека практична табуретка, с отделение за съхранение.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача