Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмицата на интериорните мебели - спестете до 50%!

Мебели със заоблени форми отново са на мода

Мебели със заоблени форми отново са на мода

Загледайте се около Вас. Без значение къде сте - вкъщи или в офиса. Как изглеждат мебелите? Най-вероятно ще забележите правоъгълни форми - с ъгли на 90 градуса. Това е нещо обичайно. Както жилищните сгради, така и мебелите са конструирани с тези форми.

В интериорния дизайн се прокрадва и тенденцията със заоблени линии. Този вид мебели се налагат, благодарение на големия достъп до информация. Вероятността да се превърнат в тренд е осезаема. Табуретки, канапета, кресла, столове, маси, дори и бюфети с чекмеджета със заоблени линии са само част от възможностите да освежите Вашия дом през 2019.

Дневна с масичка и кресло

От Викторианската епоха до днес

Заоблените линии са характерни за дизайна на 60 – 70-те години на миналия век. Женствени и деликатни, мебелите са интересен акцент, благодарение на меките форми, сякаш изваяни от майката природа.

Кухненски маса и столове


Заобленият дизайн е привличал вниманието още преди 70-те години на миналия век. Още стилът Ар Нуво внася изваяните извивки в изкуството и архитектурата. Канапетата през тази епоха са с характерна извивка за облегалката и подлакътниците, сякаш са по формата на тялото. Краката на тези мебели са с извивки, придаващи елегантност и завършен вид.

Как да внесете заобления дизайн и във вашия дом?

Заоблените линии ще придадат лека ексцентричност в помещението и винаги ще привличат вниманието. Разбира се, те имат своите плюсове и минуси, а аранжирането им може да се окаже трудно. Ето и няколко идеи за заоблена мебел в дома.

Дневна с люлеещ се стол, табуретка и диван

Размерите

Ако във Вашия дом преобладават правите линии и 90-градусовите ъгли, но искате да разчупите този стил, започнете с малки акценти. Например табуретки, нощно шкафче или маса за кафе. Този вид мебели лесно ще се впишат във всеки интериор, ще бъдат забелязани, но няма да бъдат натрапчиви.

Спалня с легло


Ако сте готови за драстични промени, изберете масивна мебел - легло със заоблени ъгли или пък канапе. В този вариант те ще бъдат акцент в стаята. За да постигнете закачлив контраст, изберете мебели с правилни форми за останалата част от стаята.

Симетрия

Симетрията в интериорния дизайн подсилва усещането за комфорт. Две еднакви части от мебелировката в различните краища на стаята не само ще уравновесят пространството, но са практичен избор, отколкото скупчването им на едно място.

Масичка с два люлеещи се стола

За малките помещения

Основният проблем в малките жилища е пространството, винаги е недостатъчно. Заоблените мебели създават илюзията за простор, заемат малко място и са удобни. Например в дългия тесен коридор една кръгла масичка, ситуирана в ъгъла, ще изглежда стилно, отколкото правоъгълна конзолна маса. В спалнята или дневната, едно от креслата може да замените с мека практична табуретка, с отделение за съхранение.

Табуретка и маса за кафе в дневна

Открийте повече

На Вашето внимание: колекция EGELEV

Украсете дома си в традиционни коледни цветове

6 съвета как да планирате коледното си пазаруване

Идеи за адвент подаръци за четирите неделни дни на Адвента

Открийте най-близкия до Вас JYSK магазин

Получете съвет и съдействие от нашите JYSK служители и открийте широкия ни асортимент в магазина.