Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Растения и естествени материали вкъщи

Растения и естествени материали вкъщи

Искате ли да промените нещо във Вашите възприятия и ежедневието? Сещате ли се за великолепното усещане, когато сте сред природата? Да, става въпрос точно за него. Вие сте в градината, разхождате се в парка или ще поканите природата във Вашия дом - това ще Ви помогне да възприемете света около Вас по-добре. Нашият дом е нашият храм, лично пространство, където ядем, спим, създаваме спомени, прекарваме голяма част от времето и се откъсваме от външния свят. Без значение дали живеете в гарсониера или къща с четири стаи, домът е като фон на живота. Жилището не само допринася за благополучието, но удоволствие да го обитаваме.

Реалността обаче е друга. Много от домовете днес са без естествена светлина, имат непропорционално съотношение в количествата естествени и изкуствени материали и липсва връзката с природата. Комфортните жилища ,за които всички мечтаем се оказват химера.

И като стане въпрос за интериорен дизайн, трябва да правим промени в посока природа. Идеята е да се използват естествени материали. Те са част от природата.

Всичко това е научно доказано. Направените проучвания потвърждават идеята, че домовете, подчинени на дизайна с природни мотиви, влияят положително на обитателите. Например, подобряват начина на спане и намаляват нивото на стрес. Как да внедрим този вид дизайн в нашия дом е въпрос, на който отговаряме с идеи и съвети от нашите специалисти.

1. Използвайте естествени материали

През последните 20 години домовете ни стават нездравословни, използват се все повече химикали в материалите, мебелите и сглобките. С навлизането на „суровите“ материали, популяризирането на градските градини и използването на продукти без химикали, забелязваме ефекта им във всекидневието.

Естествени материи – коприна, вълна и дори водните завършеци, намаляват токсините в дома. Мебелите от дървесина са другата алтернатива. Те са не само природосъобразни, но и изглеждат добре и придават чар на домашния интериор.

2. Тайната е в умереността (Лагом)

Когато стане въпрос за домашен декор, тайната е в използването на Лагом - идеята за живот на шведите. Нещо като датското HYGGE, но опростено. Акцентира се на най-важното, само това от което имате нужда, за да живеете щастливо и намирането на баланс.

Разчистете жилището си и приемете идеята „Намали, повтори и рециклирай“. Какво означава това? - намалете използването на артикули за еднократна употреба, използвайте повторно нещата, които позволяват това и рециклирайте. Добре подреденият и организиран дом ще помогне за пречистване на ума и ще подобри благополучието Ви.

3. Поканете природата

Развитието на градските пространства, липсата на зелени площи и технологичният напредък ни задържат вкъщи. Така се отдалечаваме все повече от природата. Последните проучвания са, че 82% от хората се чувстват по-добре, заобиколени от зеленина.

Когато стане въпрос за интериорен дизайн, е желателно постоянно да търсите възможност да възстановите този баланс и да внесете природата у дома. Най-бързият и лесен начин да постигнете е да увеличите броя на растенията и цветята. Изберете лавандула, аспержи или кактус, те са непретенциозни и не се нуждаят от много грижи.

Подобрявайки връзката си с природата, ще се насладим на психологични и физически ефекти върху нашето благополучие. Дните ще бъдат заредени с енергия.

Открийте повече

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Ръководство за вътрешно и външно коледно осветление