Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Поради повишения обем от онлайн поръчки е възможно сроковете за доставка да бъдат удължени с до 5 дни (5 до 10 работни дни). Благодарим Ви, че пазарувате при нас!

Готови завеси в спалня и плисирани щори в трапезария

Избор и монтаж на завеси и щори

В това ръководство можете да научите как да направите правилния избор на готови завеси и щори и да се запознаете с предимствата на различните видове.

Готови завеси: универсални и лесни за поставяне

Готовите завеси се предлагат в няколко вида материи и цветове. Трябва само да изберете кои от тях са подходящи за Вашия дом и нужди.

В спалнята или всекидневната затъмняващите завеси могат да бъдат правилният избор. Те не пропускат нито светлина, нито топлина, така че могат да бъдат много практични през лятото.

От друга страна, леките завеси пропускат светлина и същевременно създават неприкосновеност на личния живот.

Готови завеси в спалня
Завеса AUSTRA 1x140x300 кадифе, розова
25 ЛВ./бр.
79,99 ЛВ. /бр.
Спестете 68%


Готовите завеси се монтират лесно. Преди да ги купите, непременно измерете прозореца, за да сте сигурни, че ще вземете правилния размер.

Трябва да изберете завеси, които да съвпадат с ширината на корниза за завеси. Когато става въпрос за дължината, трябва да решите дали искате завесите да висят до 1½ см от перваза на прозореца или да стигат до пода. В последния случай можете дори да ги оставите леко да се влачат.

Всички готови завеси се скъсяват лесно - не е необходимо да се шият. Те могат да се регулират с помощта на ютия и включената в комплекта лента за подгъване.

Видове окачване на завеси

Преди да изберете новите си готови завеси, помислете какви варианти за окачване на завесите предпочитате:  

  • Окачване на пришит перделък: Завесите с пришит перделък са много популярен избор. Те се вписват добре както в традиционни, така и в модерни интериорни декори. Това е един от най-простите варианти за окачване, особено подходящ за леки завеси.
  • Окачване през канал: Завесите, окачени по този начин, имат семпъл, небрежен вид, а решението е много просто. Каналът е пришит в горната част на завесата и корнизът лесно се приплъзват през него. Когато завесата е затворена, корнизът почти не се вижда.
  • Окачване през гайки: Завесите с гайки имат съвременен вид, който е чудесен, когато искате да създадете небрежен вид на стаята. Те обаче не са подходящи за помещения, в които искате да не допускате светлина. Корнизът минава през гайките и светлината ще прониква между гайките и самата завеса.
  • Окачване през халки: Тези завеси имат метални халки, разположени равномерно в горната част. Те придават съвременен завършек на интериора Ви.

Изберете правилния корниз

Отново се уверете, че корнизът за завеси съответстват на самата завеса. След като това е направено, можете да намерите подходящия размер. Препоръчваме корнизи, които са с 20 % по-дълги от ширината на прозореца Ви.

Препоръчваме също така да поставите корниза на завесата на 6-8 см над прозореца или на тавана.

Съвети за пране

Преди да изперете завсите си, се запознайте с инструкциите. Има някои съвети, които е добре да знаете:

  1. За да намалите свиването на памучните завеси, перете при възможно най-ниска температура;
  2. Окачете пердетата да съхнат, за да предотвратите образуването на гънки след пране;
  3. Можете да помогнете на завесите да получат небрежни гънки, ако завържете две или три панделки около тях, докато съхнат;
  4. Завесите от полиестер трябва да се перат с омекотител за тъкани, за да се предотврати статичното електричество;

Ролетни щори: Идеални за спалнята

Ролетните щори се предлагат в различни цветове. Широчината им може да бъде намалена, за да пасне на Вашия прозорец. Що се отнася до дължината, изберете такива, които могат да достигнат до перваза на прозореца.

Ролетни щори в спалня

 

Затъмняващите ролетни щори не пропускат нито светлината, нито топлината и могат да бъдат идеални за спалнята.

С ролетните щори DUO можете да регулирате светлината много прецизно, като същевременно осигурявате неприкосновеност на личния живот в дома си. Те се състоят от два слоя прозрачен и непрозрачен плат на ивици, които се движат независимо един от друг.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача