Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Защо челната дъска е добро допълнение към спалнята?

Челната дъска - добро допълнение към спалнята

Челната дъска се смята за една от основните части на модерната спалня. Без значение дали предпочитате дървен, тапициран или красив ръчно изработен модел, този аксесоар ще разнообрази вашата спалня. Но дали наистина е толкова функционален или е просто за украса? Имате ли нужда от челна дъска? - са въпроси, чиито отговори ще прочетете в нашия блог.

Рамка за легло KONGSBERG 140x200см сива
Рамката за легло KONGSBERG идва със стилна тапицирана челна дъска и копчета. 

Кратка история на челната дъска

В миналото челните дъски са били използвани като преграда между стената и края на леглото, предпазвайки главите на спящите от простудяване през нощта. По това време стените на домовете са били студени, нямало е добра изолация. Затова и спалните помещения са били хладни. Накратко челните дъски са предпазвали от студа. Защо продължаваме да ги използваме и днес?

ERIKA комплект единично спално бельо
Свежият комплект спално бельо ERIKA ще разнообрази всяко легло, с множеството цветни точки. 

Повече комфорт когато стоите в леглото

Ако обичате да прекарвате повече време в леглото – четене вечер, гледане на съботния сутрешен блок, закуска в леглото в неделя или просто с часове стоите с телефона/таблета и сърфирате, допълнителната опора на челната дъска ще ви е от полза. Вместо да се облягате на студена стена или да стоите в креслото, далеч от топлината на завивките, челната дъска е комфортно решение за вас.

Повече комфорт когато стоите в леглото

Съвет: Добавете подходяща възглавница към челната дъска. Така ще предотвратите риска от изгърбване при стоене в леглото.

Добавете подходяща възглавница към челната дъска.

Възглавницата ви ще остане в леглото

Случвало ли ви си е да се събудите посред нощ и да намерите възглавницата си между леглото и стената? Челната дъска ще предотврати тези неприятни моменти веднъж завинаги.

Възглавницата ви ще остане в леглото

Спалнята е студена

Температурата в помещението играе важна роля за добрия сън. Ако спалнята ви е с повече външни стени и леглото е разположено в близост до такава, челната дъска ще бъде допълнителен „щит“ от студа.

Температурата в помещението играе важна роля за добрия сън

Елегантна атмосфера около леглото

Предлагат се изобилие от модели, размери на челни дъски, изработени от различни материали. Без значение дали предпочитате тапицирана дъска или дървена с ръчно изработена дърворезба, те ще внесат стил във вашата спалня.

Елегантна атмосфера около леглото

Ако искате да освежите спалнята и не желаете да подмените цялото обзавеждане, смяната на челната дъска е първата стъпка към промяна. Закупувайки една красива дъска, ще решите този проблем. Тя ще се превърне в ключов елемент в спалнята и ще бъде акцент в помещението.

Смяната на челната дъска е първата стъпка към промяна

Фън Шуй

Все по-рядко се замисляме за ефекта от фън шуй или дори не знаем за него. Според законите на древното изкуство с челната дъска ще постигнете по-добър и пълноценен сън. За да защитите собствената си Чи енергия и докато спите, да продължавате да я приемате и да се презареждате с нея, е необходимо леглото ви да има стабилна табла. Счита се, че с този аксесоар ще внесете комфорт и чувство за сигурност в спалнята.

Фън Шуй

Фън шуй експерти твърдят, че удобната челна дъска датира от времето на пещерния човек. Обитавайки пещерите, винаги е имал опора зад гърба

Предотвратете нараняване или замърсяване на стената

Зад прането на спалното бельо се крие една добра причина – потене по време на сън. Потенето по време на сън и мазната коса могат да оставят петна на стената. Ако и вие обичате да спите в непосредствена близост до стената, вероятността да оставите следи по нея е голяма. Ще предпазите стените си с челна дъска.

Предотвратете нараняване или замърсяване на стената

Челната дъска е лесна за почистване

След като перете спалното бельо и почиствате матрака, то и челната дъска има нужда от малко освежаване. Ако имате тапициран модел, следните варианти са за предпочитане:

  • Почистване с прахосмукачка всяка седмица
  • Почистване с препарат и влажна кърпа всяка седмица
  • Ежемесечно ароматизиране
  • Цялостно почистване с препарат на всеки три месеца

Челната дъска е лесна за почистване

Преди да започнете да почиствате дъската, прегледайте инструкциите от производителя.

Открийте повече

Гид легла

Гид легла

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си