Градински маси за всеки тип външно пространство

Градинската маса служи като функционална и естетическа мебел във външното пространство, превръщайки градината в привлекателно убежище за релаксация, хранене и общуване. В JYSK предлагаме градински маси в различни стилове, материали и размери, отговарящи на различни вкусове и изисквания. Изберете градинска маса от дърво, метал, изкуствено дърво или пластмаса с атрактивен дизайн и достъпна цена. Когато купувате градинска маса, не забравяйте, че тя трябва да съответства на височината и стила на градинските столове, с които вече разполагате. 

47 артикула
  47 артикула

  Коя е правилната градинска маса?

  Изборът на правилната градинска маса включва разглеждане на различни фактори, за да се гарантира, че тя допълва Вашето външно пространство и отговаря на Вашите функционални нужди. Ето някои ключови съображения, които да Ви насочат при избора на перфектната градинска маса:

  1. Пространство и размер: Измерете Вашето външно пространство, за да определите наличната площ за масата. Помислете за размера на Вашия вътрешен двор или градина, за да сте сигурни, че масата се побира удобно.
  2. Функционалност: Определете основната цел на масата. Търсите маса за хранене, масичка за кафе или многофункционална част? Ако планирате да използвате масата за хранене, уверете се, че тя осигурява достатъчно площ за броя на хората, които възнамерявате да настаните.
  3. Материал: Изберете материал, който отговаря на Вашите естетически предпочитания и климатични условия. Дървото предлага естествен и топъл вид, но може да изисква повече поддръжка. Металът осигурява издръжливост и модерен вид, но може да се нагорещи на пряка слънчева светлина. Пластмасата е достъпна, лека и лесна за почистване.
  4. Стил и дизайн: Помислете за цялостния стил на Вашето външно пространство. Изберете маса, която допълва съществуващия декор. Потърсете дизайнерски елементи, които отговарят на Вашия личен вкус.
  5. Поддръжка: Оценете желанието си да поддържате масата във времето. Някои материали, като дърво, може да изискват периодично лакиране или хидратиране, докато други, като метал и пластмаса, обикновено не изискват поддръжка. Помислете за лекотата на почистване и дали материалът е устойчив на атмосферни влияния, вредители и UV лъчи.
  6. Преносимост и съхранение: Ако имате ограничено пространство или планирате често да пренареждате външните си мебели, помислете за сгъваема маса за лесно съхранение. Уверете се, че масата не е твърде тежка, ако смятате да я местите.
  7. Бюджет: Установете бюджетен диапазон, преди да пазарувате, за да стесните възможностите си. Градинските маси се предлагат в широк ценови диапазон, така че предвиденият бюджет Ви помага да се съсредоточите върху избора в рамките на Вашите финансови ограничения.

  Като обмислите внимателно тези фактори, можете да изберете градинска маса, която не само подобрява визуалната привлекателност на Вашето външно пространство, но и отговаря на Вашите практически изисквания. Извлечете повече полза от лятото с правилния избор на градински мебели. Прочетете повече за това как да изберете правилната градинска маса.

  Избор на материал

  Едно от основните съображения при избора на градинска маса е материалът. Често срещаните избори включват дърво, метал и пластмаса. Всеки материал носи свой собствен набор от характеристики на масата. Дървените градински маси, често изработени от тиково дърво, кедър или акация, излъчват естествена топлина и се сливат безпроблемно с околната зеленина. Металните маси, като тези, изработени от алуминий или ковано желязо, предлагат издръжливост и модерна естетика, докато пластмасовите маси осигуряват достъпност и лесна поддръжка. Когато избирате материал, помислете дали искате градинска маса от материал, който не изисква поддръжка, или искате класически дървени маси, които изискват малко повече поддръжка. В JYSK ще откриете широка гама от градински маси и столове, изработени от дърво, метал, пластмаса, както и от изкуствена дървесина, полиратан и пластмаса. Прочетете как да изберете правилната градинска маса.

  Избор на дизайн

  Дизайнът на градинските маси варира в широки граници, съобразявайки се с различни предпочитания и функционални нужди. От класически правоъгълни маси, подходящи за семейно хранене, до уютни бистро маси, идеални за интимни разговори, опциите са разнообразни. Сгъваемите маси предоставят практични решения за тези с ограничено външно пространство, позволявайки гъвкавост за различни поводи. Кръглите маси създават обща атмосфера, насърчавайки социалното взаимодействие между гостите. Прочетете какви са предимствата на кръглите градински маси.

  Оползотворете максимално външното си пространство

  Ако не разполагате с голяма тераса или балкон, съобразете се с наличното пространство и го използвайте разумно. Можете да изберете маса за терасата, която може да се регулира по височина, така че да се използва както като маса за хранене, така и като маса за отдих. Бистро масата е чудесно решение за малки тераси, така че все още е възможно да имате уютен кът за хранене на открито. В JYSK продаваме и градински маси, които могат да се сгъват и адаптират към броя на квадратните метри - например на балкон. Тогава масата не заема място, когато не се използва. Ако външното Ви пространство е по-малък балкон, сгъваемата маса може да бъде идеално решение. За да допълнят градинските маси, много хора инвестират в подходящи столове, пейки или дори шезлонги, създавайки сплотени и удобни места за сядане на открито. Добавянето на аксесоари като възглавници и саксии може допълнително да подобри визуалната привлекателност на зоната за хранене на открито.