Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Бели шкафове за обувки и черни стелажи за обувки

5 функционални идеи за оформяне на антрето

Входното антре може да се окаже едно от най-сложните за декориране помещения. Пространството често е ограничено и има голяма нужда от добри решения за съхранение.

Входното антре е първата стая, която посреща Вас и Вашите гости. Тя трябва да е приветлива и да дава тон на останалата част от дома. Естетиката не бива да надделява над функционалността, но е възможно да създадете коридор, който е едновременно привлекателен и функционален - следвайте нашите 5 съвета, за да си осигурите и двете.

1. Не подценявайте нуждата от място за съхранение

Изискванията към входното антре зависят от нуждите на семейството и очевидно колкото повече хора има в домакинството, толкова повече място за съхранение е необходимо. Не бива да се подценява нуждата от място за съхранение във входа. Намерете решения за съхранение на обувки, якета и аксесоари.

Пластмасови кутии за съхранение в различни размери


Можете да направите стаята по-малко претрупана, като изберете решения за съхранение със затворени рафтове.

Друга добра идея е да се реорганизирате при смяна на сезоните. Няма нужда зимните ботуши и сандалите да заемат място едновременно. Ако имате други места у дома, където да съхранявате дрехи, обувки и зимни аксесоари, използвайте ги.  

Когато се приберем у дома, често имаме пълни ръце с вещи, от които трябва да се отървем. Улеснете пристигането си вкъщи, като предвидите място за ключовете, чантата, велосипедната каска, шала, ръкавиците и шапката си.

2. Защитете пода с удобен килим

Килимът в коридора изпълнява много различни функции. На първо място, той е практичен. Когато се приберете вкъщи с мръсни обувки, той предпазва пода. Той е чудесен и за акустиката и ще внесе усещане за топлина в дома. Но той е чудесен и по отношение на интериорния декор, тъй като помага да се свърже помещението и да се създаде цялостно усещане. Изберете между много различни дизайни, материали и размери:

3. Проверявайте облеклото при излизане и пристигане вкъщи

За мнозина ключов елемент в антрето е огледалото. То Ви позволява да проверите облеклото си за последен път, преди да излезете от вратата, и е чудесен функционален и естетически елемент.

Кръгло ратаново огледало на бежова стена

 

Изберете огледало в цял ръст или по-малко огледало в зависимост от нуждите си.  Намерете огледало, което да отразява естетиката на Вашия интериор:

4. Седнете в коридора си

Входната пейка е едновременно практична и декоративна мебел. Използвайте пейка, когато трябва да събуете или обуете обувките си, за да създадете приветлив вход към дома си. Ако разполагате с ограничено пространство, малка табуретка може да бъде чудесен вариант. Тя може да се използва както за сядане, така и за поставяне на чанта или каска за велосипед.

5. Декориране с внимателно подбрани декоративни елементи

Входното антре е първото впечатление, което посреща гостите при пристигането им в дома Ви. Уверете се, че има място за палтата им, и им дайте възможност да надникнат в личния Ви интериор.

Последното нещо, което искате, е да се натъпчете с много дреболии. Добре подбраните текстилни материали, вази, възглавници, декоративни купи и изображения ще придадат на входа Ви индивидуалност и ще го направят по-приветлив. Малка купа е идеална за ключовете и портфейла Ви. Поставете я на малък рафт до огледалото и така винаги ще знаете къде да търсите ключовете си.

Открийте повече

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Ръководство за вътрешно и външно коледно осветление