Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Как да изберем градинска мебел

Как да изберем градинска мебел?

Направете лятото още по-слънчево с правилната градинска мебел. Тя се предлага от различни материали, които може би изглеждат объркващо еднакво. В този гид ще получите необходимата информация на какво трябва да обърнете внимание, за да направите правилния избор при закупуване на градинска мебел.

  • Комфорт
    Градинската мебел трябва да бъде комфортна за стоене, защото прекарвате няколко часа в нея. Ето защо градинският стол трябва да осигурява опора, както на гърба, така и краката. Височината трябва да бъде взета предвид, за да може вашето тяло да отпочине напълно. Например, подлакътниците на стола на правилната височина ли са за вашите ръце? Изпробвайте градинската мебел преди да я закупите, за да усетите комфорта, от който имате нужда.
  • Функционалност
    Подходящи ли са мебелите, които искате? Мебелите, които могат да се стифират или сгъват, са изключително практични, заемат по-малко място и са лесни за пренасяне. Освен това, добра идея е да проверите дали столовете могат да се вместят под масата - така ще спестите място, когато не ги използвате.
  • Нужда от поддръжка
    Градинска мебел без нужда от поддръжка е идеалният вариант, особено ако сте от онзи тип хора, които свързват лятото с релакс. Ето защо трябва да обмислите и този вариант, избирайки градинска мебел. Има голяма разлика между материалите и нуждата от поддръжка на всеки един от тях.

Тук сме събрали кратко описание на различните материали, които предлагаме в JYSK, когато стане въпрос за градинска мебел:

градинска мебел от изкуствена дървесина (артууд)

Серията Jutlandia от изкуствена дървесина няма нужда от поддръжка и може да бъде оставена навън през цялата година. Изкуствената дървесина е UV-защитен материал с красиви дървесни шарки и същата здравина. Тя комбинира дизайн, функционалност и издръжливост. Мебелите се почистват лесно със сапунена вода. 

Garden furniture in artwood

Градинска мебел от алуминий

Серията Jutlandia от алуминий няма нужда от поддръжка и може да бъде оставена навън през цялата година. Всички мебели, изработени от алуминий, имат качествено покритие, което ги предпазва от драскотини и петна. Те са леки и лесни за преместване. Мебелите се почистват лесно със сапунена вода.

Garden furniture in aluminium

градинска мебел от твърда дървесина

Серията Jutlandia от твърда дървесина е качествена мебел с класически скандинавски дизайн. Голяма част притежава FSC®сертификат. Това означава, че мебелите са изработени от дървесина, добита от контролирани гористи местности, с подходящи условия за животните и местното население. Омаслената твърда дървесина пасва отлично на датския климат, но можете да удължите живота на мебелите, като ги обработвате редовно с масло. 

Garden furniture in hardwood

 

градинска мебел от пластмаса

С избора на градинска мебел от пластмаса получавате ниска цена, без да правите компромис с качеството и комфорта. Тя е изработена от UV-защитен полипропилен. Това е чист и изключително здрав вид пластмаса, който запазва оригиналните си цветове с години. Мебелите се почистват лесно със сапунена вода.

Garden furniture in plastic
 

градинска мебел от други материали

Ратан и фиброцимент са примери за други материали, които се използват при направата на градински мебели. Естествения ратан може да бъде почистен с твърда четка или прахосмукачка, което в повечето случаи е напълно достатъчно. При фиброциментът можете да използвате разтвор от топла вода и сапун. И при двата материала се наблюдава стареене и след известно време те ще променят външния вид на мебелите по уникален начин.

Открийте повече

Ръководство за избор на правилната беседка

Ръководство за избор на правилната беседка

Ръководство: Намерете подходящия градински чадър

Ръководство: Намерете подходящия градински чадър

Батути: 7 неща, които да знаете, преди да купите

Батути: 7 неща, които да знаете, преди да купите

Ръководство: Изберете правилната кутия за възглавници

Ръководство: Изберете правилната кутия за възглавници