Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Жена с лаптоп в леглото

Как да изберем подходяща възглавница?

Изберете подходяща възглавница, за да избегнете болките в рамената и врата

Модерното ежедневие - вторачени в телефони, таблети, компютри или телевизори, оказва влияние върху тялото. Сега, повече от всякога трябва да се замислим и да подменим поне възглавницата, така че тя да подхожда на съответната активност.

"Не можем да избягаме от прогреса и използването на технологиите в леглото, които са неразделна част от нас. Но поне трябва да подсигурим за себе си и за нашите деца най-добрите условия за използване на мобилните устройства. Това може да се направи с помощта на подходящи възглавници и насоки за правилен седеж." - Anders Engsig Ditlevsen, Category Manager "Duvets & Pillows JYSK".

Модерното ежедневие - вторачени в телефони, таблети, компютри или телевизори, оказва влияние върху тялото. Сега, повече от всякога трябва да се замислим и да подменим поне възглавницата, така че тя да подхожда на съответната активност.

Ето и няколко полезни съвета как да изберете възглавница за моментите, които прекарвате в леглото с телефон или таблет. Правилният избор ще позволи на Вашите ръце, рамене и врат да отпочиват и да не се натоварват допълнително.   

Не забравяйте, че възглавницата трябва да отговаря на дадената активност

Изберете подходяща възглавница според това за какво ще бъде използвана. Тя ще изиграе важна роля за Вашата глава, врат, рамене и гръб. Стоенето на бюро и работа от легло, почивката или просто спане са различни процеси, които се нуждаят от правилни решения:  

"За всяка дейност, като спане, работа и почивка имате нужда от различна възглавница." - Anders Engsig Ditlevsen, Category Manager "Duvets & Pillows JYSK". 

Възглавници JYSK

Ако обичате да седите в леглото с телефона или таблета си, имате нужда от сравнително голяма възглавница, за по-добра опора. От друга страна, възглавницата на която спите нощем, трябва да придава опора на врата, да Ви позволява да отпочивате без напрежение и да не се събуждате с главоболие.

Преценете позицията си на сядане, за да избегнете болките във врата

Не всичко се свежда до избора на правилната възглавница. Имайте предвид и позицията, в която седите. Когато сте в леглото с телефона или таблета, вратът Ви е приведен. Това може да доведе до болки както във врата, така и в ръцете, раменете и гърба.         

Възглавници с пух и пера

Лошата позиция на врата е причина за честото главоболие и липса на концентрация, както и да увеличи секретирането на хормона на стреса. 

Учениците са изключително уязвима група

В този аспект учениците са изключително уязвими. След дългия училищен ден повечето деца лежат в леглото и си почиват, играят на техните телефони, таблети или компютри:   

"Трябва да има добра опора на целия гръб, раменете, врата и главата, за да могат децата да релаксират, без да имат нужда да държат главите си изправени." - Anders Engsig Ditlevsen, Category Manager for Duvets and Pillows at JYSK.

Възглавници с мемори пяна

Децата имат нужда от „добри условия на работа”, дори и когато седят в леглото. Използването на повече технологии в ежедневието влияе и върху държането на младите – леглото не е само за спане и релакс. Има редица неща, които играят голяма роля и които трябва да вземете предвид, ако искате да създадете подходящи условия за работа за подрастващите. Техните навици са се променили и решенията също трябва да се адаптират:      

"Докато едно време беше достатъчно да изберем добър офис стол и подходящо бюро, днес трябва да обърнем внимание и на времето прекарано в леглото." - Anders Engsig Ditlevsen, Category Manager for Duvets and Pillows at JYSK.

Важно е да припомним, че въпреки всичките прийоми да подобрим работния процес с технологиите, нищо не може да замени активния начин на живот. Оставете телефоните и таблетите и излезте навън, за да се насладите на чистия въздух и радостта от движението.

Открийте повече

Продукти и съвети за прохладен сън

Продукти и съвети за прохладен сън

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Как да намалим алергиите в спалнята?

Как да намалим алергиите в спалнята?

Разберете значението на съня

Разберете значението на съня