Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Майка отваря зелени затъмняващи завеси в спалнята на сина си

Как затъмняващите завеси могат да променят дома Ви

Слънчевите лъчи, които проникват през прозорците Ви и осветяват дома Ви, носят щастие като никой друг. Все пак лятото е любимият сезон за мнозина и голямото количество слънчева светлина има съществен принос за това. Ако обаче искате да поспите или да се усамотите със семейството си и да гледате филм, дневната светлина може да бъде доста неприятна. За щастие има начини да я блокирате.

Какво представляват затъмняващите завеси?

Затъмняващите завеси ефективно блокират дневната светлина и други видове осветление - като улични лампи или превозни средства - за да може спалнята, дневната или всяка друга стая да стане напълно тъмна.

Защо затъмняващи завеси?

Изборът на затъмняваща завеса за Вашия дом има много предимства. Тя е много популярен елемент от обзавеждането на дома, а за някои дори е задължителен елемент. Предимствата на затъмняващите завеси включват:

  • Блокиране на дневната светлина
    Затъмняващата завеса предотвратява проникването на светлина в спалнята Ви, като Ви позволява да си почивате, без да бъдете обезпокоявани от светлината. Това е полезно, ако Ви е трудно да заспите добре в стая, която не е напълно тъмна. Поради това затъмняващите завеси за спалня са идеални за подобни ситуации, особено ако живеете на по-северни географски ширини, където слънцето едва залязва в разгара на лятото.
  • Блокиране на по-малки източници на осветление
    Уличните лампи, светлината от трафика и светлинното замърсяване осветяват нощта в повечето райони. Макар че поотделно са доста незначителни, тези по-малки източници на светлина в комбинация могат да се превърнат в голямо смущение за мнозина, когато се опитват да заспят. Това прави блокирането им още по-важно.
  • Предотвратяване на отблясъците от екрана
    Отблясъците се появяват, когато светлината се отразява върху екрана на телевизора или монитора на компютъра. Затъмняващите завеси могат да предотвратят този проблем, тъй като блокират светлината.
Затъмняваща завеса на големите прозорци в дневната с диван и масичка за кафе.

Опции за затъмняващи завеси за спалня, хол и офис

Съществуват много видове затъмняващи завеси. Някои от тях са с пълно затъмнение, а други са с пропускане. Това означава, че ще можете да намерите идеалното решение за Вашите нужди и предпочитания. 

Затъмняващи завеси

Готовите завеси са класическо решение и са предпочитани от мнозина. Освен основната си функция те служат и като декоративни елементи, които могат да подобрят атмосферата в дома Ви.

Затъмняващи ролетни щори

Ролетните щори са идеално решение за блокиране или затъмняване на светлината. Те са чудесно решение за прозорци в по-малки пространства, за покривни прозорци и за други видове ъглови прозорци.

Открийте повече

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Придайте топлина на кухненската маса

Придайте топлина на кухненската маса

На Вашето внимание: кухненски стол ARNBORG от дъб

На Вашето внимание: кухненски стол ARNBORG от дъб