Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Надматрачна постелка

Ползите от надматрачната постелка

Излишен аксесоар? - само пречи и възпрепятства приятната и подредена спалня. В никакъв случай! Надматрачната постелка не само допълва матрака, но и ще подобри качеството на съня ви. Този аксесоар ще превърне матрак среден клас в луксозния му еквивалент, ще удължи живота му и ще ви спести пари в дългосрочен план. Това са само част от ползите на надматрачната постелка. Научете повече в нашия блог.
 

Какво е надматрачна постелка?

Може да се определи като плътна постелка, чиято дебелина е около 10 см, и се поставя върху матрака. Не я бъркайте с тънкия и гъвкав протектор. Протекторът е най-горният слой на леглото - между матрака/надматрачната постелка и чаршафа и има предимно хигиенична цел.
 

Допълнете тънкия матрак с плътна надматрачна постелка

Може би сте избързали с вашия избор на матрак или вашето тегло с времето се е променило. Надматрачната постелка ще ви помогне и в двата случая. Ще послужи както при твърди, така и при прекалено меки матраци. Тя е подходящ избор за вашия матрак, променил се под натиска на тялото. Старият матрак ще има нов живот с правилната надматрачна постелка.
 

Имате нов матрак – подарете си надматрачна постелка

Надматрачната постелка може да допълни качествата на матрака и да ви помогне да спите по-добре. Дори вече да притежавате качествен матрак, този аксесоар е едно прекрасно допълнение. Надматрачната постелка ще подсигури необходимата опора на тялото, покрива изцяло матрака и го предпазва от зацапване. И не на последно място, удължава живота му:

  • предпазва от влага
  • предпазва матрака от нараняване
  • матракът ще запази формата си по-дълго време 

Добра идея е горният пласт на леглото да се подменя на всеки пет години. По този начин ще избегнете натрупването на домашни акари. Ако това е точният матрак, тази подмяна ще е скъпо удоволствие. Някои модели се предлагат с калъф, който може да се пере. В случаите, когато това е невъзможно, по-лесно е да подмените надматрачната постелка, отколкото скъпия матрак или цялото легло.
 

Недостатъци?

Не. Ако се притеснявате, че леглото ви ще изглежда странно, защото чаршафът не го покрива напълно, има решение. Предлагат се чаршафи с 3-5 см допълнително, за да покрият комбинацията от матрак и надматрачна постелка.
 

Коя надматрачна постелка да изберете?

Коя надматрачна постелка да изберем е изключително индивидуален избор - предпочитате леглото си по-твърдо или по-меко, по-топло или по-хладно и кой модел е подходящ за спалнята. Преди да направите избор, отделете време и вземете под внимание нашите съвети
 

Открийте повече

Гид легла

Гид легла

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си