Lars Larsen и мечтата му

Всичко започва с един изобретателен и енергичен млад мъж от област на име Ти в северозападната част на Дания. Той работи като чирак в манифактурен магазин, а по-късно и в магазин за мебели. Когато приключва, решава да отвори собствена верига магазини за спално бельо.

Името на младия мъж е Lars Larsen. Той няма практически никакви пари, но за сметка на това има невероятни идеи. Амбициозният Larsen скоро успява да намери доставчици и банка, готови да поемат риска да работят с този нов предприемач. Банката е малък клон на датската банка Nørresundby и Larsen не я е сменял оттогава.

Начало в Орхус, Дания

Мечтата на Lars Larsen е верига магазини и с такива големи планове е пракThe username тически без значение къде точно в Дания ще отвори първия си магазин. Най-подходящото място за магазин той намира в Орхус в Ютландия, така че на 2 април 1979 г. първият магазин отваря врати. Lars Larsen е собственикът на групата на JYSK и нейните дъщерни компании.

В допълнение към групата на JYSK, Lars Larsen също така притежава или частично притежава и други компании. „Bolia.com“ е интернет базирана верига от магазини за мебели с шоуруми в европейски градове и в Китай. „Interior Direct“ е доставчик на едро на мебели за хотели и конферентна техника, а „Himmerland Golf & Spa Resort“ е едно от най-добре оборудваните и най-атрактивни голф игрища със свой собствен първокласен голф хотел.