Възглавници с естествен пълнеж

Възглавниците за спане с естествен пълнеж, като патешки пера и пух, осигуряват добра опора и са особено издръжливи. Те отвеждат влагата от тялото, като създават приятна среда за сън. Възглавницата с естествен пълнеж е мека и нежна на допир и има форма, която лесно може да се променя. Допълнете леглото с удобно спално бельо, топла завивка и чаршаф. Голяма част от моделите имат антиалергична обработка, за да спите спокойно и да се събуждате отпочинали. Положението Ви по време на сън оказва решаващо влияние върху избора на височина на възглавницата - можете да избирате между ниска, средна и висока. Прочетете нашето ръководство за възглавници, за да откриете възглавницата, която най-добре отговаря на Вашите нужди.

11 артикула
  11 артикула

  Изберете подходящата възглавница

  Възглавницата е поне толкова важна, колкото и матракът, когато става въпрос за качеството на съня. Искате възглавница, която да Ви осигурява ергономично правилна опора във всички позиции. Ако възглавницата не поддържа оптимално врата Ви, има риск възглавницата да попречи на добрите качества на матрака. Когато купувате нова възглавница, е добре да вземете предвид следното: 

  По-добре ли спите с вдигната или спусната глава?

  • Нашите възглавници имат различни пълнежи,нива на твърдост и височина (ниска, средна и висока).

  Предпочитате ли да спите предимно настрани, по гръб или по корем?

  • Ако спите предимно настрани, има смисъл да изберете висока възглавница, която да запълни пространството между главата и матрака.
  • Ако спите предимно по гръб, възглавницата Ви трябва да е ниска и да има добра опора под врата. 
  • Ако спите предимно по корем, трябва да изберете средна възглавница. 

  От какъв пълнеж трябва да се състои възглавницата?

  Възглавници с естествен пълнеж

  Възглавниците са много различни по форма и структура. Ако предпочитате възглавница, която може да приема различни форми според Вашите нужди, тогава трябва да изберете обикновена възглавница с един слой. Възглавниците с повече от един слой имат различни свойства и цели, в зависимост от тяхната структура. Те имат два, три или четири слоя с различни комбинации от пух и пера, благодарение на които пълнежът ще бъде повече или по-малко твърд, а също така ще имат по-мек външен вид. Възглавниците с естествен пълнеж се състоят главно от пух и пера. С подходяща грижа, възглавниците с естествен пълнеж ще Ви издържат много дълго време. Те са меки на допир и лесно приемат всякаква форма. Това е чудесна алтернатива за тези, които обичат да спят на гърба си или на страна през нощта и затова трябва постоянно да регулират височината на възглавницата според позата. Когато избирате завивка или възглавница с естествен пълнеж, пера или пух, знаете ли какви са разликите? Прочетете в нашия блог какви са разликите между патешките и гъшите пера. Научете повече за качеството на пълнежа и изберете вида пълнеж, който най-добре отговаря на нуждите ви за сън.

  Добрият сън има положителен ефект върху благосъстоянието

  Получаването на достатъчно сън е много важно за цялото ни тяло. Сънят влияе на нашето физическо и психическо благополучие. Пълният сън помага да бъдете активни и енергични през деня, поддържа имунната система и увеличава устойчивостта на стрес. Качествените продукти за сън и ергономичните мебели за спалня ще създадат положителна атмосфера за релаксация. Вашите легло, матрак, възглавница, завивка и дори спално бельо влияят върху качеството на съня Ви. Прочетете нашето ръководство за възглавници, за да откриете възглавницата, която най-добре отговаря на Вашите нужди.