Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Декорация и обзавеждане на дневна

Декорация и обзавеждане на дневна

За да направите дневната приветлива и уютна, трябва да се съобразите с  пространството й и как да го разпределите. Tака ще имате възможност да забавлявате гостите си, да релаксирате със семейството и да се наслаждавате на ежедневните активности - гледане на телевизия или четене, без да се лишавате от комфорт.

Приятна атмосфера в дневната

Трябва да Ви напомним, че продълговатите пространства, откритите или правоъгълните стаи изискват различни подходи. Това което работи за едните не означава, че ще пасне на другите.

Правоъгълни помещения

В правоъгълната стая трудно ще постигнете уют, когато всички мебели са разположени плътно до стените. Причината е, че седенето един от друг е отдалечено, а пространството - „по-студено“. Но от друга страна, ако струпате всичко в един ъгъл, стаята е претрупана. Вместо това, „отдалечете“ мебелите от стените.

Отдалечете мебелите от стените

Ще постигнете повече повърхностно пространство, като поставите конзолна маса зад канапето и различни решения за сядане. Например с диван и четири стола, които не е необходимо да бъдат еднакви, ще създадете така нареченото плаващо усещане в стаята. По този начин мебелите ще бъдат винаги под ръка. И накрая, използвайте маса за коктейли по средата на помещението. Всички мебели са на точното място в стаята! - тогава смело експериментирайте с текстури и цветове и запълнете пространството с характер.

Дълги помещения

С две по-дълги стени от двете страни на помещението, ще получите усещането за теснота и клаустрофобия в правоъгълната дневна. Тъй като пространството е по скоро дълго и тясно – внимавайте какво използвате. Не струпвайте мебели в стаята, за да я запълните. Намерете решения, които са едновременно практични и приятни. Един вграден бар, библиотека и дори бюро ще Ви помогнат да постигнете комфортна атмосфера. Не забравяйте разположението на вратите, отоплителните тела, прозорците и контактите. Те могат да изиграят ключова роля в поставянето на мебелите.

Практични и стилни решения за дневната

Искате да избегнете дългата стая, приличаща на коридор. Използването на тесни мебели само ще засили това усещане. Спрете се на обли форми и компактна тапицерия. Използването на по-малки мебели ще направи помещението просторно и удобно.

Мебели с обли форми и компактна тапицерия

Открити пространства

Откритите пространства позволяват по-лесно придвижване в стаята. Стаята, която едновременно е трапезария, дневна или кухня, може да се окаже предизвикателство за тези от Вас, които искат разделение за всяка зона.

За да създадете добро разположение в този вид стаи, оставете пространство около мебелите и ще се движите свободно.

Малки интимни кътчета

 

Създайте малки интимни кътчета за релакс - разположете масичка и две кресла.

Място за всеки

Съобразете се с предназначението на стаята - какво правите в това помещение, колко време стоите през деня или вечерта. Това ще Ви помогне да направите точния избор на мебели и разпределение на зони. Отвореното пространство често е като хъб в дома. Уверете се, че има място за всеки – комфортни кътчета за гледане на телевизия, за хранене или прекарване на време с близките.

Отделете мебелите от стените

“Отделете” мебелите от стените и ги „навържете“ с помощта на килим, който да обозначи една малка зона. Балансирайте с табуретки - ще подсигурят допълнително място за стоене. Придържайте се към един основен цвят, за да не изглежда помещението претрупано.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача