Малки и големи килими за стилен интериор

Декорирането с килими е много популярно. Освен това е и чудесен начин за добавяне на личен стил благодарение на големия избор от килими с различни размери, цветове и материали. Понякога може да е трудно да се ориентирате какъв материал да изберете, но най-важното е да помислите къде ще поставите килима, преди да изберете материала. Ако поставяте килимчето под масичката за кафе, може да е хубаво да имате меко и пухкаво килимче. Въпреки това, ако поставяте килима под кухненската маса, е добре да изберете гладък килим, който може лесно да се избърсва и почиства с прахосмукачка. Изберете качествен килим, който съответства на дизайна на дома Ви: тъкани килими или килими от пухкави и меки материали с къс косъм и скандинавски дизайн. Независимо дали са големи или малки, кръгли или правоъгълни, дебели или тънки, от памук или изкуствена кожа, килимите са както функционални, така и декоративни.

Килимите са новият детайл в интериора

Търсите ли нов килим? Килимът е не само удобен за ходене, но и придава уют на помещението. Това е идеалният начин да вдъхнете живот на интериора и да промените дома, независимо дали килимът е малък или голям. Ако не сте сигурни дали да купите килим. Ако искате да е практичен, винаги е безопасно да изберете килим в класически цветове като черно и сиво. Можете също така да изберете многоцветен килим, при който може да е по-трудно да се видят петната. В JYSK предлагаме и цветни килими в розово, зелено, синьо, бяло и естествени цветове, които могат да добавят прекрасен цвят към Вашия интериор. Като цяло изборът на материал може да зависи в голяма степен от мястото, където ще бъде поставен килимът. Приятно е да стъпвате върху мек килим с дълъг косъм под масичката за кафе или до леглото. Ако искате да поставите килим под кухненската маса или в коридора, може да е от полза да изберете тъкан килим или килим с къс косъм, който се почиства лесно и не се поврежда от мръсотия и остатъци от храна.

Съвети за избор на размер

В зависимост от това къде ще поставите килима: до леглото, под дивана или масата, е важно да вземете предвид размера. Дали килимът трябва да е само под масичката за кафе, или трябва да покрива и пространството около дивана? Трябва ли кухненските столове да могат да седят върху килим или не? Всичко това Ви помага да решите кой размер да изберете. Ако имате маса за кафе или кръгла маса за хранене, може да изберете кръгъл килим.

Почистване на петна

Много хора смятат, че килимите са непрактични, тъй като се нуждаят от постоянно почистване и поддръжка. В случай на малки инциденти прочетете нашите съвети как да почистите червено вино от килима.