Големи килими за стилен домашен интериор

Търсите голям килим за спалнятадневната или трапезарията? Имаме разнообразие от големи килимчета за всяка стая. Размерите на големите килими са различни, но най-често срещаните са 140x200 см, 135x190 см, 130х193 см и с диаметър 180 см. Разгледайте гамата от килими на JYSK и купете памучни килими с ресни или килими от изкуствена кожа. Изберете класически черен, сив или бял килим или разнообразете с цветен кремав, кафяв или бежов килим. Открийте любимия си килим в JYSK днес и не забравяйте да купите и нехлъзгащи се подложки, за да предотвратите плъзгането на килимите.

10 артикула
  10 артикула

  Размер и материал

  В JYSK разполагаме с богата гама от големи килими в различни форми (правоъгълни и кръгли) и с различни размери:

  • 130x193 см
  • 135x190 см
  • 140x200 см
  • Ø 180 см

  Големите килими са изработени от различни материали. В JYSK ще намерите килими, изработени както от естествени, така и от синтетични материали. 

  • Юта - груб, естествено изглеждащ килим, получен от растителни влакна. Този вид материал почти не изисква поддръжка и е много издръжлив.
  • Полипропилен - най-широко използваният материал за производство на синтетични килими. Той не попива течности и се поддържа по-лесно чист от много други килими.
  • Памук - добре познат мек материал, който затопля краката Ви. Памучният килим се вписва в повечето домове.

  Големи килими в интериора

  Големите килими са чудесна алтернатива на мокетите. Използването на килими в интериорния дизайн е ограничено само от Вашето въображение. В зависимост от това къде ще поставите килима: до леглото, под дивана или масата, е важно да вземете предвид размера. Дали килимът трябва да е само под масичката за кафе, или трябва да покрива и пространството около дивана? Трябва ли кухненските столове да могат да седят върху килим или не? Всичко това Ви помага да решите кой размер да изберете. Ако имате маса за кафе или кръгла кухненска маса, може да изберете кръгъл килим.

  Почистване на петна

  Много хора смятат, че килимите са непрактични, тъй като се нуждаят от постоянно почистване и поддръжка. В случай на малки инциденти прочетете нашите съвети как да почистите червено вино от килима.