Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Всекидневна с диван, маса за кафе, кресло и килим с дълъг косъм на пода

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая

Килимите са практично допълнение към почти всяка стая в дома. В това ръководство ще ви помогнем да изберете подходящия килим за спалнята и детската стая, трапезарията, дневната, кухнята, както и за коридора.

Килим за спалня и детска стая

Ставането от топлото легло може да бъде малко по-приятно с меко килимче, което да приветства краката ви. Поставете правоъгълни килими от двете страни на леглото и в края, или изберете килим, който да покрива пода под леглото - достатъчно голям, за да може и да стъпите на него. Вълнен килим или килим със среден до дълъг косъм може да добави чувството на топлина и уют, особено в студените утрини.

Съвет: Използвайте нехлъзгаща се подложка, за да предотвратите риска от подхлъзване, спъване или падане.

Килим за трапезария

В трапезарията един голям килим под кухненската маса може да бъде както практичен, така и удобен. Това е добре и за пода, тъй като килимът ще го предпази от износване от постоянното местене на столовете.

Уверете се, че килимът е достатъчно голям, така че когато измествате стола навън, да не се притеснявате от ръбовете на килима. Изберете килим с къс до среден косъм, който се почиства по-лесно и не крие трохи.

Килим под кухненската маса може да окаже позитивно влияние и на акустиката на стаята. И не на последно място, много по-удобно е да поставите краката си на килим, отколкото на просто на пода.

Ако имате кръгла кухненска маса вместо квадратна или правоъгълна, то тогава кръглият килим е елегантно решение, което показва целенасочено обмисляне на избора на килим.

Изборът на тъмен килим или килим с шарка под кухненската маса може да ви се стори доста практично решение. И двата варианта са по-малко деликатни от едноцветния светъл килим, тъй като петната няма да се виждат толкова много.

Килим за дневна

В дневната, както и в трапезарията, килимът може да допринесе както за красивия вид на стаята, така и за акустиката и цялостното усещане за комфорт. Поставете килима под масата за кафе и изберете удобен и топъл килим с косъм със средна дължина, ако вие или вашите деца похапвате пуканки и други лакомства на семейни киновечери, или килим с дълъг косъм, ако предпочитате допълнително усещане за мекота и уют в краката си.

Килими за кухня

Когато прекарвате дълго време в приготвяне на храна в кухнята, може да бъде по-малко трудно и като цяло по-приятно за краката да стъпвате на килим. Изберете кухненски килим, който е лесен за почистване, като например килим с къс косъм или плоско тъкан, или такъв, който може да се пере, така че да не се тревожите твърде много при появата на петна. Не забравяйте да поставите неплъзгаща се подложка под килима, за да предотвратите подхлъзване.

Килими за коридор

Подът в коридора вероятно е изложен на допълнително замърсяване и влага заради влизането с обувки. Килимът за коридор може да послужи както за предпазване на пода, така и за поддържането на спретнат вид. Изберете малък килим, който лесно да окачите навън, за да може с тупане да отстраните мръсотията и прахта.

Килимите от юта са особено подходящи за входното антре. Те са издръжливи и лесни за поддръжка, а неутралният им цвят може да се съчетае добре с почти всеки стил.

Изборът на правилния килим не е свързан само с естетиката, но и с удобство и практичност. Така че независимо дали пръстите на краката ви потъват в пухкав килим за спалня, дали се наслаждавате на топлината на килима в дневната по време на семейни киновечери или сте доволни от издръжливостта на килима за кухнята или коридора, нека изборът ви отразява както вашия стил, така и начина, по който живеете.

Открийте повече

На Вашето внимание: Колекцията мебели за съхранение MARKSKEL

На Вашето внимание: Колекцията мебели за съхранение MARKSKEL

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Любимото спално бельо на купувача