Противохлъзгащи се ъгли и подложки за килими

Вземете размерите на килимите си и купете подходящия размер противохлъзгащи се подложки или ъгли, за да задържите килимите на мястото им и да не се налага постоянно да ги местите. Хлъзгавият паркет, плочките или игривите деца могат лесно да предизвикат разместване на килимите Ви. Не забравяйте, че нехлъзгащата се подложка за килими може да бъде изрязана и лесно поставена под килимите и коридорите в дома Ви. В JYSK предлагаме полиестерни подложки за килими както за вътрешна, така и за външна употреба с размери 30х150 см, 120х180 см и 130х190 см.

Практични и достъпни подложки за килими

В JYSK ще намерите практични и достъпни противохлъзгащи се подложки за килими и пътеки. Килимите Ви ще останат на мястото си и ще изглеждат също толкова страхотно с подложка под тях. Предотвратява свиването или плъзгането на килима в хола при преместване на мебели или ежедневна употреба. Изберете бяла или бежова подложка в зависимост от цвета на килима. Всички подложки се доставят в правоъгълна форма и могат да се режат по размер, ако трябва да се направят по-малки парчета за няколко килима.

4 предимства на използването на подложки за килими

  • Предотвратяват на хлъзгане на килима

Независимо колко внимателни си мислите, че сте, килим без подложка винаги увеличава риска от подхлъзване, спъване или падане. Нехлъзгащият се захват за килими закрепва здраво килима към земята, за да го предпази от движение, свличане или хлъзгане. Това е особено важно за зони, където хора от всички възрасти, включително деца и възрастни хора, могат да се наранят.

  • Удължават живота на килима

Килимите често се поставят върху твърди подови настилки като дърво и плочки, за да увеличат комфорта и топлината, както и да придадат естетически вид. Въпреки че са подходящи за тези цели, твърдите повърхности могат да намалят продължителността на живота на килимите. Това е така, защото килимите се състоят от малки влакна. С течение на времето, когато се ходи по тях, тези влакна се компресират, поради което килимът губи своята плътност, цвят и цялостна визуална привлекателност. Използването на подложки за килими забавя този процес, като осигурява опора и помага на килима да пружинира по-лесно.

  • Защитават пода под килима

Освен за килима е важно да се грижите и за подовата настилка под него. Някои подложки за килими често са изработени от здрави материали, които могат да надраскат и повредят пода. Освен това килимите понякога могат да задържат излишната боя от процеса на тъкане, която може да се пренесе върху други повърхности. Подложките за килими предотвратяват тези проблеми, като осигуряват защитна бариера между килима и пода под него.

  • Улесняват чистенето

Кой не би искал да улесни живота си, когато става въпрос за почистване? За щастие подложките за килими правят точно това. Те често са проектирани с хребети, които осигуряват по-добра циркулация на въздуха под килима, предотвратяват развитието на мухъл или плесен и улесняват прахосмукирането.