Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Качествен пух

Качество на пълнежа

Качеството на пълнежа измерва изолиращата сила на завивката или по-точно нейното свойство да топли. Колкото по-голяма е стойността, толкова по-добре.

Има разлика в качествата на различните видове пълнеж. Пухът на обикновената гага е с най-добра изолационна сила, след нея се нарежда мускусна патица и гъска.

Какво да избера?

Когато купувате нова завивка, трябва да сте наясно колко топла да бъде тя. Качеството на пълнежа определя топлоизолиращите качества на олекотената завивка. В момента в JYSK сменяме начина по който измерваме качеството на пълнежа. До сега единиците на качеството варираха от 2 до 16 /като 16 е показател за най-топлеща завивка/. Новата скала ще бъде от 100 до 1100, където 1100 е показател за най-топлеща завивка.

Прието е, че колкото по-тежка и плътна е една завивка, толкова по-топлеща е. Това невинаги е вярно. Истината се крие в пуха. Патешкият е много по-тежък. Той е с много по-малка изолационна сила в сравнение с този от мускусна патица и гъска. Тези видове са много по-леки и с много по-голяма изолационна сила. Това означава, че за една завивка с патешки пух се използва много по-голямо количество, отколкото за същата с пълнеж от мускусен или гъши пух.

Имате избор от завивки:

Лятна: сезон на високите температури. Едва ли в разгара на горещините имате нужда от завивка. За по-хладни нощи изберете завивка с ниска изолационна сила и по-малко тегло. Сънят Ви ще бъде приятен.

Зимна: в студените зимни вечери с нетърпение очакваме да се мушнем под топлите завивки, а сутрин трудно се разделяме с тях. За да Ви е топло и в най-студените нощи, подходяща е завивка с изолационна сила 11 или 725 по новата скала.  

Целогодишна: ако спите с една и съща завивка през цялата година и нямате време и търпение да ги подменяте всеки сезон, този модел е точният за Вас. Единственият недостатък е, че трябва да имате постоянна температура в спалнята, за да не се лишавате от комфорта по време на сън.

Как да поддържате Вашите завивки

Прекалено горещо или прекалено студено през нощта?

Ако хладни тръпки Ви притесняват през нощта или Ви е прекалено топло, изборът на правилната изолационна сила ще разреши Вашите проблеми. За предпочитане е да изберете модел с по-висока изолационна сила, за да Ви е топло и да контролирате температурата в стаята. Оптималните градуси трябва да бъдат около 18-22.

Открийте повече

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Безопасност при детските завивки

Безопасност при детските завивки

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Кой е правилният размер завивка?

Кой е правилният размер завивка?