Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Поставка за лаптоп до леглото

Офис идеи за спалнята

Неделя е, обичам да се излежавам. Събуждам се сравнително рано, но си припомням, че е почивен ден, оставам в леглото и заспивам или вземам таблета и гледам филм. А защо не и закуска. Признавам си, понякога прекалявам и когато остана вкъщи да работя, работя по пижама от леглото. Със сигурност, не съм единственият, който използва леглото не по предназначение. По целия свят хората се настаняват удобно под завивките и гледат телевизия, ядат, сърфират в интеренет пространството и т.н.

Предпочитам комфорта и удобството на офиса, но от време на време се налага да работя от вкъщи. В тези моменти леглото е като офис, вместо да реорганизирам кухненската маса или да се разположа на дивана пред телевизора. Нали бюрото е просто поставка за лаптоп, а всички листи, химикали, моливи и канцеларски материали са прилежно прибрани в подвижен скрин.

Преди да се впуснете в работа, предвидете следното:

Ергономия във вашия хоризонтален офис

Освен комфорт да работиш в леглото, този процес крие рискове. Например скован врат от неправилно поставен лаптоп и неудобна възглавница или болки в гърба. За да предотвратите нежелания дискомфорт, използвайте регулируема основа за легло. С нея можете да повдигнете както краката, така и гърба. Не забравяйте и добрата лумбална подкрепа. Разбира се, съществуват специални възглавници за тази цел, но ако не искате да влагате излишни средства, ще постигнете желания ефект с помощта на няколко декоративни модела.

Етика за работа от вкъщи

Не се подлъгвайте с обещанието „Ще го направя довечера“. Отлагането на задачи, които можете да свършите през деня, ще Ви натовари. Да, работата от леглото изглежда привлекателна, но това не е извинение да се ровите из социалните мрежи или да четете новини.

Набавете си поставка за лаптоп

Използването на лаптоп в леглото е опасно. Поставен върху завивката, липсата на профилактика на охладителните системи ще Ви създаде проблеми. Поставка за лаптоп спестява главоболията и ще Ви улесни в работния процес. Оставете вашия лаптоп да “диша”.

Поставка за лаптоп в леглото

Ценете съня си

Ако почувствате, че сънят Ви е нарушен от работата в леглото, използвайте спалнята само за почивка. За чувствителните комбинацията от стрес в работния процес и мястото за спане не е здравословна. Всичко това може да доведе до лошо качество на съня и оплаквания от хронични болки в гърба и шията. Пред Вас е алтернативата - спалнята „помещение без електроника“. Оставете зарядните в друга стая или в коридора, ползвайте старомоден будилник вместо телефон.

И не на последно място - хигиена

Не забравяйте да подменяте спалното бельо всяка седмица, за да предотвратите развитието на акари, а защо не и по-често.

Открийте повече

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая

Обновете спалнята си със спално бельо

Обновете спалнята си със спално бельо