Декоративни огледала за всеки дом и стил

Огледалата се превърнаха от практичен и функционален предмет в модерен елемент от интериорния дизайн. Красивите огледала с различни форми могат да придадат динамика на пространството. Създайте светлина и живот в дома си и декорирайте с огледала от JYSK. Имаме кръгли огледала, подови огледала и обикновени стенни огледала с рамки и без рамки. Разгледайте тук или в местния магазин на JYSK. Имаме по нещо за всеки.

Кръгло и овално огледало

Нашите домове често се състоят от много квадратни елементи, за които допринасят маси, столове и картини. Кръглите огледала могат да разчупят квадратния и твърд вид и да създадат елегантни и меки линии. Кръглото огледало се вписва добре в скандинавския стил на минималистичен интериор. Друго предимство на кръглото огледало е, че не е необходимо да се притеснявате, че ще виси накриво. Нашите кръгли огледала се предлагат със златно огледало, с чисто стъкло и с или без рамка.

Подово огледало

Огледалата, които стоят на пода, заемат повече място, тъй като имат основа, която ги предпазва от преобръщане. Подовото огледало заема много място в интериора, затова преди да го купите, се уверете, че разполагате с достатъчно пространство. Свободно стоящо подово огледало с достатъчно пространство около него е много ефектно и създава много допълнителна светлина, а може да се използва и като чиста декорация в стаята. Особено нашето красиво подово огледало от бамбук. Ако огледалото трябва да изпълнява практическа функция, не забравяйте да помислите за височината на огледалото спрямо височината на хората, които ще го използват.

Стенно огледало

Квадратно, правоъгълно или продълговато огледало за окачване на стената може да се намери в повечето домове. То предлага много възможности за декорация и може да се използва като декорация на стена или самостоятелно в спалнята, стаята на тийнейджъра или на трето място. В нашия асортимент има стенни огледала с бели, черни или сребърни рамки.

Каквато и форма да изберете, огледалата са идеални за самостоятелна декорация на стената.

Уголемете стаите с огледала

Естествената светлина подобрява настроението и благосъстоянието ни, а огледалото е чудесен начин да се възползвате максимално от нея. Тя отразява светлината от прозорците в дома, като създава повече измерения и усещане за пространство. Стаите Ви ще изглеждат по-светли и по-големи. Огледалата са особено полезни в малки помещения или в помещения с наклонени стени. Затова включете огледалата в дизайна на всяка стая в дома си - дори в такива помещения като всекидневната, кухнята и сервизното помещение, където обикновено няма огледало.

Прочетете блога ни за още вдъхновение и идеи за декорация как да използвате огледалата като декор за стена и като част от личния си интериор.

Използване на огледала като декорация

В миналото огледалата са били предмет в дома, който е служил само за проверка на дрехите, прическата и грима. Днес огледалата все по-често се използват и като декорация на стени и се интегрират в интериора вместо картини или в комбинация с тях. Огледалата могат да се използват и за намаляване на акустиката в помещението, в зависимост от това каква площ покриват.

Създайте уникална и модерна визия, като използвате огледалата като декоративни елементи. Направете мозайка с огледала, закачени с тиксо, или включете едно или две огледала, ако правите стена с картини.  

Направете свое козметично огледало, като монтирате малка лампа над огледалото или от двете му страни. Това ще бъде хит в младежката стая или в коридора, където косата често се нуждае от проверка.