Стилни градински комплекти от маса и столове

Градинските комплекти от маса и столове служат като функционални и естетически мебели във външното пространство, превръщайки градината в привлекателно убежище за релаксация, хранене и общуване. В JYSK предлагаме градински комплекти в различни стилове, материали и размери, отговарящи на различни вкусове и изисквания. Изберете градински комплект от дърво, метал или изкуствено дърво с атрактивен дизайн и достъпна цена. Когато купувате градински комплект, не забравяйте, че тя трябва да съответства на размера на външното пространство, с което вече разполагате. JYSK предлага и градински комплекти за бистро, състоящи се от маса и два стола, които са идеални за малки тераси. Не забравяйте да купите възглавници за градинските си столове, за да осигурите оптимален комфорт на седене.

Кой е правилният градински комплект?

Изборът на идеалния градински комплект от маса и столове включва обмисляне на няколко фактора, за да сте сигурни, че отговаря на Вашите нужди и предпочитания. Ето ръководство, което ще Ви помогне да вземете информирано решение:

 1. Помислете за Вашето пространство: Измерете наличното пространство във Вашата градина или открито място, където планирате да поставите комплекта. Уверете се, че има достатъчно място за масата и столовете, включително пространство за движение и удобно сядане.
 2. Определете предназначението: Помислете как възнамерявате да използвате градинския комплект. Ще се използва ли предимно за хранене на открито, почивка или забавление на гости? Това ще Ви помогне да изберете правилния размер, стил и характеристики.
 3. Избор на материал: Решете материала за масата и столовете въз основа на Вашите предпочитания и климата във Вашия район. Общите материали включват:
     - Дърво: Предлага естествен вид и издръжливост, но може да изисква поддръжка за защита от атмосферни влияния.
     - Метал (като алуминий или ковано желязо): Осигурява издръжливост и ниска поддръжка, но може да бъде податлив на ръжда, ако не се третира правилно.
     - Ратан: Придава класически или съвременен вид и е лек и устойчив на атмосферни влияния.
     - Пластмаса: Бюджетни, леки и лесни за почистване, но може да не са толкова издръжливи като другите материали.
 4. Стил и естетика: Изберете стил, който допълва Вашето външно пространство и отразява Вашия личен вкус.
 5. Комфорт и ергономичност: Помислете за комфорта на столовете, особено ако планирате да прекарате продължителни периоди на открито. Потърсете столове с ергономичен дизайн и поддържащи облегалки.
 6. Качество и издръжливост: Инвестирайте във висококачествен градински комплект, който е създаден да издържа на външни влияния и редовна употреба. Проверете за здрава конструкция, издръжливи покрития и устойчиви на атмосферни влияния материали, които ще осигурят дълготрайност и ефективност във времето.

Като вземете предвид тези фактори и отделите време за проучване и сравняване на различни опции, можете да изберете градински комплект, който подобрява Вашето външно жилищно пространство и осигурява години удоволствие за Вас и Вашето семейство.

Избор на материал

Едно от основните съображения при избора на градински комплект е материалът. Често срещаните избори включват дърво и метал. Всеки материал носи свой собствен набор от характеристики на масата. Дървените градински комплекти, често изработени от тиково дърво, кедър или акация, излъчват естествена топлина и се сливат безпроблемно с околната зеленина. Металните комплекти, като тези, изработени от алуминий или ковано желязо, предлагат издръжливост и модерна естетика, докато комплектите от изкуствено дърво осигуряват достъпност и лесна поддръжка. Когато избирате материал, помислете дали искате градински комплект от материал, който не изисква поддръжка, или искате класически дървени комплекти, които изискват малко повече поддръжка. В JYSK ще откриете широка гама от градински маси и столове, изработени от дърво, метал, пластмаса, както и от изкуствена дървесина, полиратан и пластмаса. Прочетете как да изберете идеалния градински комплект.

Избор на дизайн

Дизайнът на градинските комплекти варира в широки граници, съобразявайки се с различни предпочитания и функционални нужди. От класически правоъгълни комплекти , подходящи за семейно хранене, до уютни бистро комплекти, идеални за интимни разговори, опциите са разнообразни. Сгъваемите комплекти предоставят практични решения за тези с ограничено външно пространство, позволявайки гъвкавост за различни поводи. Кръглите комплекти създават обща атмосфера, насърчавайки социалното взаимодействие между гостите. Прочетете какви са предимствата на кръглите градински маси.

Оползотворете максимално външното си пространство

Ако не разполагате с голяма тераса или балкон, съобразете се с наличното пространство и го използвайте разумно. Можете да изберете комплект за терасата, който може да се регулира по височина, така че да се използва както като маса за хранене, така и като маса за отдих. Бистро комплекът е чудесно решение за малки тераси, така че все още е възможно да имате уютен кът за хранене на открито. В JYSK продаваме и градински комплекти, които могат да се сгъват и адаптират към броя на квадратните метри - например на балкон. Тогава масата не заема място, когато не се използва. Ако външното Ви пространство е по-малък балкон, сгъваемата маса може да бъде идеално решение. За да допълнят градинските маси, много хора инвестират в подходящи столове, пейки или дори шезлонги, създавайки сплотени и удобни места за сядане на открито. Добавянето на аксесоари като възглавници и саксии може допълнително да подобри визуалната привлекателност на зоната за хранене на открито.