Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Усмихната група туристи, които се разхождат в гориста местност.

Как да организирате страхотен глемпинг

Суровият живот на открито не е перфектен за всички и много от нас може да си спомнят как прекарване на нощта на открито в спален чувал в малка палатка, вероятно не е супер удобно или топло. Но какво ще стане, ако можете да направите къмпинга удобен - а зразлика от традиционните, простички престои на открито, "глемпингът" е по-луксозен.

Въпреки че има много възможности за супер луксозни глемпинг преживявания, можете лесно да създадете свой собствен, без да се налага да харчите много - всичко е свързано с грижа за детайлите и създаване на комфортно преживяване, което е идеално пасва на Вас и компанията, която Ви придружава на пътуването.

Какво означава глемпинг?

Терминът глемпинг е комбинация от думите 'glamourous' (бляскав) и 'camping' (къмпинг). Независимо дали намерението Ви е да посетите вече съществуващ къмпинг или да планирате всичко сами, идеята зад глемпингът е да отидете на традиционно къмпинг пътуване, като същевременно надстроите различни фактори за комфорт, като например палатката за къмпинг, за да го превърнете в луксозно преживяване.

Глампингът стана доста популярен през последните години, където възможностите за пътуване надлъж и нашир бяха ограничени. Понякога – по различни причини – не е възможно да се даде приоритет на пътуването до далечно екзотично място. В ситуации като тези, все още можете да получите прекрасна, удобна и вълнуваща почивка, като отидете на глемпинг пътуване.

Мъж и жена седят на пейка с изглед към планинското езеро

7 стъпки за създаване на прекрасно глемпинг изживяване

Има няколко елементи, които трябва да обмислите да вземете на Вашето глемпинг пътуване. Понякога по-малко е повече, но тъй като глемпингът е свързан с луксозен комфорт, всеки малък детайл може да направи разлика в пътуването.

1. Започнете с палатка за къмпинг

Палатката за къмпинг се предлага в различни форми и размери - коя палатка е подходяща за Вашето пътуване, зависи от Вас. Палатката за къмпинг обикновено е достъпна, преносима и много удобна опция за пътуване на открито.

2. Помислете за постелка или надуваемо легло

Ако планирате да спите на открито за няколко нощи, вземете някой от тези елементи, за да направите Вашата подредба за сън по-комфортна. За надуваемо легло не забравяйте да проверите дали то изисква външна помпа.

3. Вземете спален чувал

Спалният чувал ще Ви държи удобно, топло и добре изолирано за през нощта. Също така е по-удобен от носенето на възглавница и завивка, тъй като лесно може да бъде сгънат и прибран.

4. Къмпинг столове и маси

Носенето на набор от къмпинг столове и къмпинг маси може да осигури удобно място за Вас да седнете заедно за хранене и да се насладите на освежаващи напитки.

5. Удобно оборудване за готвене

За готвене в движение, носенето на оборудване от дома ще направи приготвянето на храна бриз. Барбекюто за еднократна употреба CASUS е преносимо и много удобно. Като лека алтернатива на традиционните барбекюта за еднократна употреба, то е идеално за готвене по време на къмпинг на открито.

6. Най-важното за къмпинг комфорта

Много неща са от съществено значение, но изглеждат тривиални, докато не осъзнаете, че сте забравили да ги донесете на пътуването. Не забравяйте да донесете продукти като тези и ще си благодарите по-късно.

7. Допълнителни аксесоари за къмпинг

И накрая, тъй като глемпингът е свързан с подобряване на комфорта и лукса, има различни хубави, но не необходими елементи, които можете да донесете на глемпинг пътуването, за да го направите наистина специално.

 

Независимо дали отивате на екскурзия, за да останете край прохладно планинско езеро или в слънчево поле в разгара на лятото, не забравяйте да проверите дали сте опаковали всичко, което ще Ви е необходимо за Вашето пътуване.

Открийте повече

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор