Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Жена до ратанов бюфет с ратанова тръстикова лента.

Освежете дома си с ратанови мебели

През последните години ратанът отново придоби популярност като материал за мебели и домашен декор. Мнозина, които ценят дизайна, съчетаващ издръжливост и естетика, се наслаждават на начина, по който сложното плетиво от ратан показва естественото дърво от най-красивата му страна, като същевременно излъчва комфорт и винтидж стил. Преплитането на ратан е един от най-разпространените начини за използване на материала в мебелите и декора на дома.

Колекция HALMSTAD с ратанови мебели

Колекцията HALMSTAD демонстрира красивата естетика на естественото дърво, като се отличава със сложни детайли от ратан по вратите на мебелите. Гамата включва универсални мебели като шкафове, бюфети,нощни шкафчета и табла за глава в два размера. Моделът на ратан е отличителен детайл за артикулите от колекцията, затова те хармонично се съчетават помежду си, позволявайки Ви да декорирате дома си с привлекателността и топлината на естественото дърво.

Някои от артикулите в колекцията HALMSTAD са изработени от изкуствен ратан, който носи много от естетическите качества на истинския ратан. Освен това полиратанът е много издръжлив, лек и не изисква поддръжка, което Ви дава дълготрайна алтернатива на естествения ратан.

Колекция SALTVIG с ратанови мебели

Подобно на HALMSTAD, колекцията SALTVIG е красива тройка мебели, изработени от висококачествен ясенов фурнир и с ратан. Колекцията включва два бюфета - един с две и друг с три врати, както и шкаф с две врати.

Алтернативи на мебели с плетени детайли 

Ако харесвате вида на естествените цветове и сложно изплетените шарки, има и други варианти, различни от ратан. Серията ни VADEHAVET, от която особено популярно е креслото, също показва как използването на плетене на материали в мебелния дизайн може да създаде минималистична и непреходна привлекателност. Мебелите, изработени от масивен дъб и издръжливи синтетични влакна, са любими елементи от колекцията VADEHADET, които ще красят дома Ви дълго време.

Какво представлява тръстиковата лента?

Тръстиковата лента - известна още като ратанова лента и ратаново плетиво - от векове е популярен начин за вграждане на ратан в домовете ни. Той се използва предимно за различни видове мебели, като кухненски столове, кресла и бюфети, както и за декоративни предмети, като лампи от ратан. Мебелите с ратан придават на дома Ви винтидж стил и естетика. Той е емблематичен и привличащ вниманието и затова е чудесен за безпроблемно съчетаване с модерни, минималистични стилове.

Историята на използването на ратановото плетиво в дизайна на мебели е много стара. Немският термин "Wiener Geflecht" - виенска плетка - се отнася до специфичен стил на плетене на тънки ленти от ратан или тръстика за създаване на сложни и красиви шарки за използване в мебели. Този стил е бил много популярен в края на XIX и началото на XX век и е издържал проверката на времето: все още е много желан от мнозина и е много подходящ за съвременния скандинавски интериор на дома.

Открийте повече

На Вашето внимание: Колекцията мебели за съхранение MARKSKEL

На Вашето внимание: Колекцията мебели за съхранение MARKSKEL

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Peach Fuzz: Цветът на 2024 година

Peach Fuzz: Цветът на 2024 година

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая