Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Хавлии за баня, окачени на стойка.

Запазете топлината след душ

Как да избегнете настинка, когато излезете от топлия душ? Има няколко неща, които трябва да направите, и както винаги, планирането е от ключово значение. Когато излезете от душа, температурата на тялото Ви е по-висока заради горещата вода върху кожата и косата Ви. След като водата по кожата Ви започне да се изпарява, губите телесна топлина. Използвайте тези съвети, за да се стоплите:

1. Подгответе се добре, когато взимате душ

Преди да започнете да вземате душ, навлажнете краищата на душ завесата, за да я залепите за стената от двете страни. По този начин вероятността да полепне по Вас е по-малка.

Към края на къпането започнете бавно да намалявате температурата на водата, за да се адаптирате към по-ниските температури извън банята. Можете също така да открехнете малко завесата на душа, за да изравните температурите. По този начин ще позволите на малко пара да проникне и в останалата част на банята и да я затопли.

2. Използвайте две кърпи за баня

Можете да се предпазите от студа, като отстраните излишната вода възможно най-бързо. Пригответе си две кърпи за баня, когато излезете от душа: една за косата/главата и една за тялото. Ако използвате само една кърпа, тя ще бъде мокра и влажна, след като сте я използвали за косата си. Тя няма да може да абсорбира толкова много вода от тялото Ви и ще го изсуши по-бавно.

3. Използвайте правилните кърпи за баня

Дебелите и меки кърпи Ви дават усещане за комфорт и са по-абсорбиращи от тънките.

Прочетете нашето ръководство за кърпи

4. Използвайте сухи и топли кърпи за баня

Уверете се, че кърпите за баня са изсъхнали добре след последния душ. Имайте предвид, че колкото по-тежка е кърпата, толкова по-дълго време ще отнеме да изсъхне. Подсушаването с влажна кърпа е неприятно усещане, което няма да Ви помогне да се стоплите след душ.

Ако е възможно, оставяйте кърпите си на отопляема закачалка за кърпи или в близост до радиатор, за да са приятно топли, когато сте готови да се подсушите.

5. Поставете кърпите си за баня правилно

Окачете кърпите си за баня на достъпно разстояние от душа, за да можете да се подсушите бързо след душ. Държането им близо до душа също може да помогне за запазването на топлината им.

6. Използвайте правилната техника за сушене

Подсушете се бързо с едната страна на кърпата, след това я обърнете и използвайте другата страна. Ако използвате дебела кърпа, другата страна все още ще бъде суха.

7. Поставете дрехите и чехлите близо до душа

Не забравяйте да вземете халата и чехлите си със себе си в банята и да ги поставите близо до душа. Горещият душ ще ги затопли, така че да са изключително удобни.

 

Носенето на уютен халат за баня след душ ще Ви даде повече време за релаксираща грижа за себе си, отколкото ако бързате да излезете от банята, за да се облечете.

 

Насладете се на душа!

Открийте повече

Любимите аксесоари за баня на купувача

Любимите аксесоари за баня на купувача

Превърнете банята си в домашен спа оазис

Превърнете банята си в домашен спа оазис

На Вашето внимание: комплекти кърпи

На Вашето внимание: комплекти кърпи

Създайте лятна атмосфера в банята си

Създайте лятна атмосфера в банята си