Надматрачни постелки за здрав и спокоен сън

Надматрачната постелка не само предпазва вашия матрак и спално бельо, но и осигурява грижа за дълготрайното здраве и спокоен сън. Тя е ключът към запазване на матрака в отлично състояние, като удължава неговия живот. Протекторите за матраци, които предлагаме, могат да се перат на висока температура от 60 градуса, което не само ги почиства ефективно, но и подобрява хигиената и условията за сън. С нашите надматрачни постелки можете да се насладите на по-чиста, по-здравословна и по-комфортна среда за сън.

Предимства на надматрачните постелки

Надматрачните постелки предлагат набор от предимства, които могат значително да подобрят съня ви:

  • Подобряват комфорта: Надматрачната постелка добавя допълнителен слой мекота към вашия матрак, осигурявайки по-удобна повърхност за спане.
  • Защитат матрака: Надматрачната постелка действа като защитна бариера, предпазвайки вашия матрак от петна, прахови акари и алергени. Това помага за удължаване на живота на вашия матрак, като предотвратява повреда и износване с течение на времето.
  • Хигиена и чистота: Надматрачните постелки често могат да се перат в пералня, което ги прави лесни за почистване и поддръжка. Редовното им пране помага за елиминирането на прах, бактерии и алергени, създавайки по-чиста и по-здравословна среда за сън.
  • Рентабилно решение: Инвестирането във висококачествена надматрачна постелка е рентабилен начин да подобрите комфорта и дълготрайността на вашия матрак без разходите за закупуване на нов.

Избор на подходящ размер

Размерът на надматрачната постелка трябва да съответства на размера на матрака. Това се отнася преди всичко за комфорта, но също така подобрява външния вид на леглото ви.

  • Тясно единично легло: 80x200 см
  • Стандартно единично легло: 90x200 см
  • Широко единично легло: 120x200 см
  • Тясно двойно легло: 140x200 см
  • Стандартно двойно легло: 160x200 см
  • Широко двойно легло: 180x200 см

Винаги е добре да проверите два пъти размерите на леглото си, за да сте сигурни, че няма да се окажете с надматрачни постелки с грешни размери.

Разлики между надматрачна постелка и топ матрак

Надматрачната постелка е значително по-тънка и служи предимно за хигиенни цели. Едно от предимствата ѝ е, че тя се почиства много лесно. Тя също така удължава живота на основния матрак, като абсорбира влагата и мръсотията, преди те да достигнат до матрака. Топ матракът пък е с дебелина около 5 см, което ви позволява да промените усещането в леглото, когато лежите върху него. Той може да подобри комфорта както на нови, така и на стари легла.