Tоп матраци и надматрачни постелки за здрав сън

За да издържи матракът Ви с години, препоръчваме използването на качествен топ матрак, който ще го защити от износване и амортизация. Той се използва като защитен слой върху матрак с пружини или матрак от мемори пяна. Надматрачната постелка съхранява формата на матрака, на който се постави, и Ви осигурява по-чиста спална среда, тъй като абсорбира част от потта, която се отделя през нощта. Предотвратяването на директния контакт на влагата с матрака също така удължава живота на самия матрак. Добрият топ матрак ефективно предпазва от износване и петна, като същевременно осигуряват на леглото Ви изключително дълъг живот. В JYSK ще откриете широка гама от топ матраци и надматрачни постелки с различни размери както за деца, така и за възрастни. Разгледайте нашия асортимент и намерете изгодна оферта.

12 артикула
  12 артикула

  Комфорт с топ матрак

  Топ матраците осигуряват по-голям комфорт и могат да компенсират, ако матракът Ви е прекалено твърд или прекалено мек. Те са проектирани така, че да се адаптират към тялото и да осигуряват подходяща защита и оптимално облекчаване на натиска. Затова надматрачната постелка може да бъде добро решение, ако не сте напълно доволни от настоящия си матрак. Добавянето на топ матрак към матрака удължава трайността на формата на матрака и осигурява по-чиста среда в леглото. Матракът абсорбира част от телесната пот, която отделяте през нощта. Фактът, че потта не влиза в пряк контакт с матрака, също така помага на самия матрак да издържи по-дълго. Можете също така да защитите матраците си с надматрачни постелки, които са по-тънки от топ матраците и имат еластични ленти в ъглите.

  Избор на подходящ размер

  Когато инвестирате в нов топ матрак или надматрачна постелка, преценете дали се нуждаете от топ матрак със стандартен размер за единично легло 90x200 см, персон и половина 140x200 см или двойно легло 180x200 см. Освен това разполагаме и с широка гама от специални размери, които не са толкова разпространени, като 80x200 см, 120x200 см, и 160x200 см.

  По-лесна поддръжка на матрака

  За да осигурите оптимален комфорт и същевременно да улесните почистването на матрака, можете да изберете да закупите надматрачна постелка, която да предпазва горната част на матрака. Надматрачната постелка не заема много място в пералната машина и следователно се пере по-лесно, отколкото калъфът на голям топ матрак. Това е особено полезно, ако страдате от алергии към прахови акари, тъй като матракът трябва да се пере редовно, за да се осигури здравословна и чиста среда за сън. Нашите надматрачни постелки могат да се перат в пералня до 90°C, докато не всички топ матраци могат да се перат.