Качествени възглавници за спокоен сън

Намерете в JYSK възглавницата за спане, която отговаря на личните Ви предпочитания и навици, и си осигурете спокоен сън. Ако спите настрани, изберете висока възглавница, която ще държи врата Ви в една линия с гръбначния стълб, така че да не създава напрежение през нощта. Ако спите по гръб или по корем, се препоръчва ниска възглавница. От по-твърди възглавници с мемори пяна до по-меки с пълнеж от патешко перо - независимо от личните Ви предпочитания, в JYSK имаме възглавница, която да Ви подхожда. Можете да намерите възглавници, изработени от естествени пълнеж като патешки пера и пух, от полиестерен пълнеж като микрофибри и силиконови влакна, или специални възглавници, изработени от мемори пяна. Изберете анатомична възглавница от мемори пяна, която се адаптира точно към формата на врата и главата Ви, предлагайки оптимална позиция за сън. Направете Вашия избор според позицията, в която спите.
 

Изберете подходящата възглавница

Възглавницата е поне толкова важна, колкото и матракът, когато става въпрос за качеството на съня. Искате възглавница, която да Ви осигурява ергономично правилна опора във всички позиции. Ако възглавницата не поддържа оптимално врата Ви, има риск възглавницата да попречи на добрите качества на матрака. Когато купувате нова възглавница, е добре да вземете предвид следното: 

По-добре ли спите с вдигната или спусната глава?

  • Нашите възглавници имат различни пълнежи,нива на твърдост и височина (ниска, средна и висока).

Предпочитате ли да спите предимно настрани, по гръб или по корем?

  • Ако спите предимно настрани, има смисъл да изберете висока възглавница, която да запълни пространството между главата и матрака.
  • Ако спите предимно по гръб, възглавницата Ви трябва да е ниска и да има добра опора под врата. 
  • Ако спите предимно по корем, трябва да изберете средна възглавница. 

Възглавници с различни пълнежи

В JYSK ще откриете различни пълнежи за възглавници, така че тялото Ви да получи правилната ергономична опора, независимо къде почивате. Предлагаме Ви възглавници за възрастни, деца и бебета на добра цена. Ще намерите възглавници с естествен пълнеж (пух и пера), както и възглавници с полиестерен пълнеж. Предлагаме и специални възглавници от мемори пяна с ядра от естествен латекс, които се оформят, за да поддържат тялото Ви. Нашите специални възглавници се предлагат от WELLPUR и други марки. Всеки има собствена гледна точка за добрия нощен сън: ето защо перфектната възглавница за едни често не е подходяща за други. Поради тази причина е добре да не правите компромиси, когато избирате подходящата възглавница за Вас. Вместо това Ви препоръчваме да я тествате, за да проверите дали Ви осигурява необходимата подкрепа.

Поддръжка и качество

Животът на Вашата възглавница зависи, както от качеството, така и от поддръжката ѝ. В JYSK предлагаме възглавници в три ценови категории: BASIC, PLUS и GOLD, като продуктите GOLD са изключителни възглавници, изработени от качествени материали и на добра цена. За да поддържате доброто качество и за да удължите живота на Вашата възглавница трябва да я перете поне два пъти годишно. По този начин ще избегнете струпването на пълнежа на едно място и същевременно тя ще бъде свежа и чиста. Научете повече за поддръжката на възглавниците в нашия гид.

Добрият сън има положителен ефект върху благосъстоянието

Получаването на достатъчно сън е много важно за цялото ни тяло. Сънят влияе на нашето физическо и психическо благополучие. Пълният сън помага да бъдете активни и енергични през деня, поддържа имунната система и увеличава устойчивостта на стрес. Качествените продукти за сън и ергономичните мебели за спалня ще създадат положителна атмосфера за релаксация. Вашите легломатраквъзглавницазавивка и дори спално бельо влияят върху качеството на съня Ви. Прочетете нашето ръководство за възглавници, за да откриете възглавницата, която най-добре отговаря на Вашите нужди.