Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Поради повишения обем от онлайн поръчки е възможно сроковете за доставка да бъдат удължени с до 5 дни (5 до 10 работни дни). Благодарим Ви, че пазарувате при нас!

Луизе и съпругът ѝ Карстен Ликке в магазин JYSK

Бъдете внимателни при избора на завивка и възглавница

Датското семейство Ликке е ревностен почитател на търговската верига JYSK и винаги се доверява на консултантите и техните предложения при избора на даден модел. Младите родители досега не са допускали, че завивките и възглавниците влияят върху качеството на съня. Това е повод колегите от JYSK Дания в продължение на една година да проследят развитието на съня на семейство Ликке.

35-годишната Луизе и съпругът й Карстен, който е на 33 години, са родители на двегодишната Ума и осемгодишната Тит. Родители никога не са отдавали значение какви ще бъдат завивките и възглавниците. „Наистина не съм допускала, че завивката може да окаже съществено влияние,“ споделя Луизе.

Коя е най-добрата завивка?

През седмицата Луизе и Карстен си лягат около 10 часа вечерта и стават в 6:30 сутринта. Луизе често изпитва затруднения да заспи и се събужда по няколко пъти през нощта. От другата страна, Карстен заспива бързо и не се събужда, докато не чуе алармата. Те използват еднакви завивки, които купуват на специална оферта. „Със сигурност сме похарчили повече за одеяла, отколкото за завивки,“ споделя семейството с усмивка.

Завивката на Карстен е прекалено топла и ето какво споделя: „Топло ми е през цялата нощ, спя без завивката.“. Луизе се завива през глава, защото чувства студ през нощта. „Щом стана от сън, забравям за това чувство,“ разказва тя. „Забравили сме колко важни са завивките за качеството на съня.“

Карстен и Луизе спят един до друг, в една стая и в едно легло. Да намерят завивки, които да отговарят на личните им нужди, е приоритет и въпрос на избор. В JYSK предлагаме модели в три категории: хладни, топлещи и екстра топлещи. Младото семейство е изправено пред богат избор от качествени олекотени завивки с различен пълнеж. И както сами се досещате, Луизе избра екстра топлеща, а съпругът ѝ – топлеща.

Как да изберете правилния размер чаршафи

Важността на възглавницата

От изключително значение е да изпробвате новата си възглавница преди да я закупите, така както пробвате дрехи или обувки. При нас ще намерите възглавници, разделени в три категории: ниски, високи и със средна височина.

След като легнаха и изпробваха възглавници със средна и висока височина, Луизе и Карстен избраха високите модели.

Възглавници и завивки за деца

Момичетата Тит и Ума обикновено се будят без завивките, тъй като им става топло. Родителите им се будят през нощта и ги проверяват, дори ги завиват отново.

Тит спи с пижама и това се оказва важна предпоставка при избора на завивка. Родителите й взеха по-хладен модел завивка и ниска възглавница. Възглавницата за деца трябва да е ниска. Високите модели могат да навредят на врата на детето. За Ума избират детска завивка и възглавница.

Сега семейство Ликке разполага със завивки и възглавници, съобразени с индивидуалните им нужди. Очаквайте продължение, в което ще Ви разкажем как семейството се чувства с новите спални модели и какво се е променило в начина им на спане.

Открийте повече

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Безопасност при детските завивки

Безопасност при детските завивки

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Кой е правилният размер завивка?

Кой е правилният размер завивка?