Практични сушилници за дрехи

Сушилникът за дрехи е почти задължителен за оптималното сушенето на дрехите, дори когато имате сушилня, защото много текстилни изделия не издържат на сушене в машината. Общото за нашите сушилници е, че са с добро качество. Не забравяйте също така да си купите закачалки за дрехи и кош за пране, за да улесните пренасянето на дрехите от пералнята. Купете онлайн или в местния магазин на JYSK. Изберете между различни размери от бамбук или стомана и намерете този, който е подходящ за вашето пране. Всички наши сушилници за дрехи са сгъваеми и могат лесно да се сгъват и съхраняват, когато не се използват. Ако живеете в малко пространство, висящият сушилник е добро решение, тъй като заема по-малко място.

4 артикула
  4 артикула

  Как да използвате сушилника за дрехи

  Прането може да е трудна задача, но има ли по-хубав аромат от току що изпраните дрехи? Когато на радиатора няма достатъчно място за сушене на ризи и други дрехи, решението е сушилник за дрехи. Поставете го на топло и сухо място или близо до радиатора, за да изсушите дрехите си по-бързо. През зимните месеци, когато не е възможно да сушите дрехите си навън, можете да използвате сушилник за дрехи в дома си. Когато през пролетта и лятото слънцето напича повече, е чудесна идея да изнесете сушилника за дрехи навън и да оставите майката природа да се погрижи за сушенето.

  Съвети за сушене на дрехи на закрито

  Студените и влажни зимни месеци могат да превърнат сушенето на прането в предизвикателство. Експертите често предупреждават да не се суши пране на закрито, но през зимата е трудно да се избегне това. Ето няколко съвета и трикове как да изсушите прането си на закрито, без да нарушавате влажността и вътрешния климат в дома си:

  • Избягвайте сушенето на пране във всекидневната или спалнята: Ако нямате друга възможност, освен да сушите прането си на закрито, е важно да вземете някои предпазни мерки, за да предотвратите алергични реакции, плесен и мухъл в дома си. Препоръчително е да избягвате сушенето на пране в стаите, в които прекарвате най-много време: например в дневната и спалнята. Вместо това трябва да поставите сушилника в банята, кухнята или коридора, където прекарвате по-малко време.
  • Центруфугирайте допълнително прането: Струва си да завъртите прането допълнително, за да извлечете излишната вода и влага. Спалното бельокърпите и дънките са изработени от материали, които могат да издържат на допълнително центрфугиране. Но не забравяйте, че не всички материали могат да издържат на допълнително въртене в пералната машина, затова винаги проверявайте инструкциите за пране на етикета.
  • Поставете сушилника на слънчево място: Трябва да помислите къде точно да разположите вътрешния си сушилник в помещението. Добре е да намерите "слънчевата точка" в дома си, мястото,  което е огрявано най-много от слънцето. Това може да стане пред прозореца, където светлината и топлината от слънцето могат да достигнат.