ГОЛЕМИ КИЛИМИ С ПРИЯТЕН ДИЗАЙН

Големите килими са един от домашните текстили, които са популярни за използване в декора. В JYSK имаме голям избор от модерни и цветни килими със съвременен дизайн. Избирайте от естествен, бежов, розов, сив и сурово бял/черен цвят в различни размери и страхотни материали. Купете си и нехлъзгаща се постелка като аксесоар към големия килим.

12 продукти
  12 продукти

  РАЗМЕР И МАТЕРИАЛ

  Предлагаме широка гама от големи килими с различни размери:

  130x193 см
  135x190 см
  140x200 см
   

  Нашите килими са с правоъгълни и кръгли форми.

  МАТЕРИАЛ НА КИЛИМА

  Големите килими са изработени от различни материали. В JYSK ще намерите килими, изработени както от естествени, така и от синтетични материали. 

  • Юта - груб, естествено изглеждащ килим, получен от растителни влакна. Този вид материал почти не изисква поддръжка и е много издръжлив.
  • Полипропилен - най-широко използваният материал за производство на синтетични килими. Той не попива течности и се поддържа по-лесно чист от много други килими.
  • Памук - добре познат мек материал, който затопля краката Ви. Памучният килим се вписва в повечето домове.

  ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ГОЛЕМИ КИЛИМИ

  Големите килими са чудесна алтернатива на килимите от стена до стена и често се използват в трапезарията под масата за хранене или под масичката за кафе в дневната. Украсете коридора си и с хубав килим, но не забравяйте да изберете килим с плоска тъкан, който може да издържи повече.

  Килимите обикновено са меки и топли за краката, но имат и предимството, че поглъщат звука, подобрявайки акустиката в помещение с твърд под. Големият килим покрива по-голяма площ и следователно осигурява по-добра акустика от малките килими.

  ПРАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА ГОЛЕМИ КИЛИМИ

  По-голямата част от нашите големи килими не могат да се перат в пералня.

  • Избършете с влажна кърпа;
  • Почистете с вода;
  • Прахосмукирайте килима;

  С тези методи се удължава животът на килима. Някои килими обаче могат да се перат при 40 градуса и да се сушат в сушилня при ниска температура. Проверете спецификациите на продукта, за да не рискувате да съсипете килима.